21 atsakymai [Paskutinė žinutė]
Ellada
savas
Ellada portretas
Narys nuo: 2005-05-27
Atsijungęs
Žinutės: 5340

Konservavimas - agurkai, pomidorai ir kita

_______________________________________________

Ellada
savas
Ellada portretas
Narys nuo: 2005-05-27
Atsijungęs
Žinutės: 5340

Gal rašom LABAI vykusius receptus? Turiu vieną, kuris visiem be išimties labai patinka, net prašo jiems pagal užsakymą daryt Šypsausi. Taigi:
Agurkai + pomidorai + paprikos. Santykis maždaug 3/5 agurkų, o 1/5 - pomidorai, 1/5 - paprikos.
1 tilitriniam buteliui:
2 gvazdikeliai, 3 juodi pipirai, 3 kvapnūs pipirai, 3 lauro lapeliai, 4 krapų stiebai, 3 česnako stiebai (tiesiog skaniau, bet kas megsta marinuotus česnakus, gali skilteles dėti, maniškiai jų nevalgo), 1/2 lapo krieno (viena pusė), 3 vyšnios lapai, sauja juodųjų serbentų lapų. Šitą viską sudėti į trilitrinį, prispausti, ant viršaus dėti agurkus, ant agurkų - pomidorus, o tarpuose - paprikas, supjaustytas tokio dydžio gabaliukais, kaip jums patinka. Viršuj uždėti krapų galvutę.
Užpylui - 1,5 ltr vandens, 2 valg. šauktai druskos, 4 valg. šaukštai cukraus, 5 valg. šaukštai 9 proc. acto. Užvirinti. Užpilti. Uždėti dangtelį. Palaikyti 5 min. Užpylą išpilti atgal į puodą, užkaitinti ir vėl užpilti, tada užveržti dangtelį, apversti butelį aukštyn kojom ir šiltai uždengti parai. Po paros patikrinti, ar sandariai uždarėt butelį - kad necyptų. Jeigu viskas ok - o dažniausia viskas ok - į sandelį.

_______________________________________________

kristik
savas
kristik portretas
Narys nuo: 2005-07-16
Atsijungęs
Žinutės: 3210

Gal kas žino kaip koncervuoti moliūgus (arba moliūgus su slyvutėm), kad jie gautųsi panašūs į ananasus - tokie "krimst, krimst" Žvengiu ?

Ir dar būtų šaunu sužinoti kokių nors puikių cukinijos receptų Mirksiukas Bet išbandytų Ko tai žandai raudonuoja

_______________________________________________

Ellada
savas
Ellada portretas
Narys nuo: 2005-05-27
Atsijungęs
Žinutės: 5340

1 trilitriniam buteliui - 3/4 pjautų cukinijų (be odos, be seklų) - 1/4 alyčios (geltonų slyvų). Užpylui 1,5 ltr vandens, 300-400 g. cukraus. Sudėti į bonkes cukinijas ir slyvas. Užvirti vandenį, jame ištirpinti cukrų. Užpilti bonkę. Palaukti kelias min. Nuovirą atgal į puodą, dar kartą užvirinti, užpilti, bonkę uždaryti.
Bandomas kasmet, sekmingai Žvengiu

_______________________________________________

crristinka
savas
Narys nuo: 2005-09-16
Atsijungęs
Žinutės: 897

gal kas gali parasyti, kaip agurkelius skaniai uzvakuoti. Šypsausi niekados dar to darius nesu, nezinau nuo ko pradeti

_______________________________________________

Vienintelis būdas atsikratyti pagundos - jai atsiduoti...

SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Šiuo receptu marinavau agurkėlius prieš kokius du metus.
Patiko ir jums siūlau pasigaminti ir paragauti.
TAIGI...

Marinuoti maži agurkėliai

1l indui imama 620-640 g mažų agurkėlių.

Marinatas
*400-430 g vandens
*5 juodieji,2 kvapnieji pipirai
*20 g druskos
*30g 9% acto

Prieskoniai
*pora skiltelių česnako
*krapų
*smulkiai pjaustytų krienų
*vyšnių lapų
*juodųjų serbentų
*dar galima dėti vieną mažą aitriosios paprikos ankštį,bet aš nedėjau

Darbo eiga
agurkėliai pamerkiami į šaltą vandenį ir laikom dvi valandas ,po to gerai nuplaunami.Į sterilizuotus indus dedama prieskonių,agurkėlių ir vėl dalis prieskonių.
Išverdamas marinatas:sudedam į nurodytą kiekį vandens prieskoniai,kai vanduo užvirs,dedame druską,3 min palaikome ant silpnos ugnies,pilame actą.80 laipsnių temperatūros marinatas pilamas į indelius ant agurkėlių,pridengiame steriliais dangteliais.Stiklainiai dedami į indą su 70 temp.vandeniu.Kai vanduo užvirs,dar kaitinkime apie 10 min.Iškaitinti stiklainiai hermetiškai uždaromi ir verčiami dugnu aukštyn.

Mery
savas
Mery portretas
Narys nuo: 2006-02-15
Atsijungęs
Žinutės: 2039

Turiu nemazai pomidoru, kaip juos paruost ziemai?

_______________________________________________

Mano darbukai

SAULĖSMAMA
savas
Narys nuo: 2006-04-27
Atsijungęs
Žinutės: 3864

Daržovių asorti švelnaus saldžiarūgščio skonio
Agurkus nuplauti,pomidorus nuplauti,bet kas nemėgsta odelių,reikia nuplikyti karštu vandeniu ir nulupti;Kalafijorus supjaustyti žiedynus, nuplikyti;Morkas apvirti,supjausčius 1,5 cm griežinėliais;
Daržovių proporcijas reguliuokitės pačios-kas ką mėgsta daugiau.Išverdam marinatą,atvėsinam ir pilam į stiklainius su daržovėm. Kaitiname vandens puode:1l-15 min.,3l-25min.
Marinatas:5 litrai vandens
350g-450g acto(kas mėgsta aštriau-450g)
350g-druskos
350g-cukraus
gvazdikėlių,kvepiančių pipirų,lauro lapų,vyšnių lapų,juodų serbentų,česnako skiltelę-žodžiu viskas ką dedat marinuojant.Dėl gvazdikėlių-kam nepatinka šis prieskonis nedėkit.

ramanta
savas
ramanta portretas
Narys nuo: 2005-11-03
Atsijungęs
Žinutės: 6921

O gal kas turi patikrintų grybų konservavimo ar marinavimo receptų Mirksiukas

_______________________________________________



SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Neblogas receptukas,esu jį išbandžiusi

Marinuoti baravykai

*1,5 kg baravykų
*2 l vandens
*35 g druskos
*1 svogūnas
*1 morka

Marinatui:
*0,4 l vandens
*2 lauro lapeliai
*0,125 l acto (8 proc.)
*10 g cukraus
*3 juodieji pipirai
*10 g druskos

Taigi,vandenį užvirink kartu su cukrumi, juodaisiais pipirais ,actu, druska, lauro lapeliais.Perkošti marinatą ir palikti atvėsti.Grybus nuvalyti, supjaustyti, nuplauti ir virti pasūdytame vandenyje 3-5 min. Nukošti.Morką ir svogūną supjaustyti.Grybus sudėti į stiklainius,pridėti pjaustytos morkos ir svogūno, užpilti marinatu.Stiklainius užsukti ir sudėti į puodą su vandeniu. Pasterizuoti apie 30 min. nuo užvirimo pradžios.

ramanta
savas
ramanta portretas
Narys nuo: 2005-11-03
Atsijungęs
Žinutės: 6921

SIDABRA wrote:
Neblogas receptukas,esu jį išbandžiusi

Marinuoti baravykai

*1,5 kg baravykų
*2 l vandens
*35 g druskos
*1 svogūnas
*1 morka

Marinatui:
*0,4 l vandens
*2 lauro lapeliai
*0,125 l acto (8 proc.)
*10 g cukraus
*3 juodieji pipirai
*10 g druskos

Taigi,vandenį užvirink kartu su cukrumi, juodaisiais pipirais ,actu, druska, lauro lapeliais.Perkošti marinatą ir palikti atvėsti.Grybus nuvalyti, supjaustyti, nuplauti ir virti pasūdytame vandenyje 3-5 min. Nukošti.Morką ir svogūną supjaustyti.Grybus sudėti į stiklainius,pridėti pjaustytos morkos ir svogūno, užpilti marinatu.Stiklainius užsukti ir sudėti į puodą su vandeniu. Pasterizuoti apie 30 min. nuo užvirimo pradžios.


Ačiukas, ruošiamės grybaut, tai išbandysiu. Šypsausi

_______________________________________________



SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Pomidorų sulčių receptas

Geros kokybės sultys gaminamos iš šviežių prinokusių raudonų pomidorų. Perrinktus ir nuplautus pomidorus supjaustyti skiltelėmis ir išspausti sultis. Po to sultis supilti į emaliuotą puodą, jį aprišti marle, ant jos sudėti pomidorus. Ant vidutinės ugnies pakaitinti iki virimo, virti 3 - 4 minutes, kol pomidorai suminkštės, pertrinti per retą sietelį. Pomidorų tyrę sumaišyti su sultimis, pakaitinti iki 90 - 95ºC, išpilstyti į iškaitinus stiklainius. Sterilizuoti verdančiame vandenyje: 1 l stiklainius - 40 min., 0,5 l - 30 min.

vimbras
naujokas
Narys nuo: 2009-02-10
Atsijungęs
Žinutės: 4

Sveikutes,

Turiu didziule kruva kukuruzu burbuoliu. Noriu uzkonservuoti ziemai, bet nezinau kaip. Gal galite pagelbeti?

aurelia
savas
aurelia portretas
Narys nuo: 2005-09-04
Atsijungęs
Žinutės: 10641

Gal dar kas galetu pasidalinti agurku ir sparaginiu pupeliu konservavimo receptais?

_______________________________________________

www.aurelia.lt

erniuke
savas
erniuke portretas
Narys nuo: 2007-05-05
Atsijungęs
Žinutės: 12269

Pjaustyti agurkai su pomidorų padažu

- Agurkai, 5 kilogramai
- Pomidorų padažas, 500 gramų
- Česnakai, 300 gramų
- Aliejus, 200 gramų
- Actas, 200 gramų
- Cukrus, 200 gramų
- Druska, 2 šaukštai

Gaminimas
Supjaustytus agurkus sudėkite į dubenį, įpilkite aliejaus, acto, pomidorų padažo, įdėkite cukraus ir druskos. Nuo užvirimo pradžios virinkite 5min., tada įdėkite supjaustytą česnaką ir dar pavirinkite 2-3 min. Karštus dėkite į stiklainius ir užsukite.

_______________________________________________



spolka
savas
spolka portretas
Narys nuo: 2008-04-01
Atsijungęs
Žinutės: 13856

radau gausybė receptų koncervavimui ivairių mišrainių keleta jau bandžiau , pavyko
čia

_______________________________________________

Laimėtos nominacijos:
"Aktyviausia nėštukė" "Žaismingiausia tindirinukė"
"Azartiškiausia žaidėja" "Išradingiausia tindirinukė"
"Forumo "blondinė"
***************************************************


spolka
savas
spolka portretas
Narys nuo: 2008-04-01
Atsijungęs
Žinutės: 13856

erniuke wrote:
Pjaustyti agurkai su pomidorų padažu

- Agurkai, 5 kilogramai
- Pomidorų padažas, 500 gramų
- Česnakai, 300 gramų
- Aliejus, 200 gramų
- Actas, 200 gramų
- Cukrus, 200 gramų
- Druska, 2 šaukštai

Gaminimas
Supjaustytus agurkus sudėkite į dubenį, įpilkite aliejaus, acto, pomidorų padažo, įdėkite cukraus ir druskos. Nuo užvirimo pradžios virinkite 5min., tada įdėkite supjaustytą česnaką ir dar pavirinkite 2-3 min. Karštus dėkite į stiklainius ir užsukite.


va šita ir dariau labai skaniai gavosi Liuks

_______________________________________________

Laimėtos nominacijos:
"Aktyviausia nėštukė" "Žaismingiausia tindirinukė"
"Azartiškiausia žaidėja" "Išradingiausia tindirinukė"
"Forumo "blondinė"
***************************************************


erniuke
savas
erniuke portretas
Narys nuo: 2007-05-05
Atsijungęs
Žinutės: 12269

Klasikinis daržovių marinatas

1 l vandens, 200 ml 9 proc. stiprumo acto, 50 g druskos, 5 g krapų, 10 g petražolių bei salierų, kelių juodųjų serbentų lapų, 3 česnako skiltelių, 2 laurų lapų, po keletą karčiųjų bei kvapiųjų pipirų, 1 gvazdikėlio, šiek tiek krienų, peletrūno.

_______________________________________________



erniuke
savas
erniuke portretas
Narys nuo: 2007-05-05
Atsijungęs
Žinutės: 12269

Sakykit, o kaip jūs darote šparagines pupeles žiemai? Ko tai žandai raudonuoja

_______________________________________________



spokiukas
savas
spokiukas portretas
Narys nuo: 2008-08-05
Atsijungęs
Žinutės: 1241

erniuke wrote:
Sakykit, o kaip jūs darote šparagines pupeles žiemai? Ko tai žandai raudonuoja

labai paprastai,kad kuo maziau trintis virtuveje Svarbiausia nesustoti mano receptas;
marinatas
1.5 l vandens
200ml acto
1-2 saukatai druskos
4 saukatai cukraus
pipiriukai,lauro lapas krapas.
darau taip.pupeles nuplaunu,i verdanti vandeni idedu ir kai uzverda paverdu iki 5min(ziuriu kokio didzio jos pas mane) tada nuplaunu saltu vandeniu ir i stiklainius.uzverdu marinata isimu lapus ir uzpilu.meginau dar cesnako idet i stiklainius visai patiko,tik kliuvo vasariniai tai pazaliavo jie man Na jau ne ispradziu zaisdavau,marinata kaitindavau 2 syk, bet daba nebedarau taip,pakisu po kaldra ir kai atausta i rusi keliauja.
beje erniuke,tavo agurku receptas su pomidoru padazu ir dauk cesnako Liuks

_______________________________________________

erniuke
savas
erniuke portretas
Narys nuo: 2007-05-05
Atsijungęs
Žinutės: 12269

Šiais metais dariau tokius agurkus

4 kg agurkų
1 stiklinė aliejaus (dėjau truputį mažiau)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė acto
100g druskos (dėjau truputį mažiau)
2 šaukštai kvapniųjų maltų pipirų
2 šaukštai trintų česnakų (dėjau daugiau)

Agurkus supjaustome pailgomis skiltelėmis į 4 dalis. Viską sumaišome ir paliekame 4 valandoms. Po to sudedame agurkus į stiklainius užpilame skysčiu, kuris susidarė pastovėjus agurkams. Kaitiname stiklainius 15min.

_______________________________________________



juodoji pantera
savas
juodoji pantera portretas
Narys nuo: 2009-04-25
Atsijungęs
Žinutės: 4157

erniuke wrote:
Šiais metais dariau tokius agurkus

4 kg agurkų
1 stiklinė aliejaus (dėjau truputį mažiau)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė acto
100g druskos (dėjau truputį mažiau)
2 šaukštai kvapniųjų maltų pipirų
2 šaukštai trintų česnakų (dėjau daugiau)

Agurkus supjaustome pailgomis skiltelėmis į 4 dalis. Viską sumaišome ir paliekame 4 valandoms. Po to sudedame agurkus į stiklainius užpilame skysčiu, kuris susidarė pastovėjus agurkams. Kaitiname stiklainius 15min.


Mano labai panasus receptas tik vietoj cesnaku dedu 3 saukstus garstyciu(pagamintos koses ne miltuku), druskos 4 saukstai,juoduju pipiru sauksta dar, o aliejaus nededu visai. Gaminimo procesas lygiai toks pats tik pjaustau ziedeliais agurkus Liuks

_______________________________________________


-----------------------------------------------
Paliekit mano pinigu medi http://treeofmoney.ru/143269

Atsakyti

Forum jump select

Sprendimas: Creative