29 atsakymai [Paskutinė žinutė]
saldi
savas
saldi portretas
Narys nuo: 2005-05-11
Atsijungęs
Žinutės: 3569

Kopūstai ir patiekalai iš jų

saldi
savas
saldi portretas
Narys nuo: 2005-05-11
Atsijungęs
Žinutės: 3569

gal kas zinote kokiu receptuku bandeliu su raugintais ar troskintais kopustais?

Ziuli
savas
Ziuli portretas
Narys nuo: 2005-06-01
Atsijungęs
Žinutės: 9147

mano vyro promociute kepa labai skaniai, tai tesla paprasciausia mieline, o i vidu deda raugintus kopustus ir lasinukus papjaustytus nekepintus. teslos recepto tikrai nemoku.

_______________________________________________

saldi
savas
saldi portretas
Narys nuo: 2005-05-11
Atsijungęs
Žinutės: 3569

o be mielines teslos gal kokiu zinote.....help, kol kas pasiulys suges man ties kopustai:)

Ziuli
savas
Ziuli portretas
Narys nuo: 2005-06-01
Atsijungęs
Žinutės: 9147

o tai tu nusipirk mielines teslos

_______________________________________________

saldi
savas
saldi portretas
Narys nuo: 2005-05-11
Atsijungęs
Žinutės: 3569

nenene,,,,,labai jau riebu bus....

Ziuli
savas
Ziuli portretas
Narys nuo: 2005-06-01
Atsijungęs
Žinutės: 9147

tai mieline tesla pati neriebiausia is visu

_______________________________________________

Blume
savas
Blume portretas
Narys nuo: 2005-05-02
Atsijungęs
Žinutės: 7799

Pyragas su raugintais kopūstais:
800 g miltų,
3 stiklinės pieno,
10 g mielių,
druskos,
50 g sviesto,
3 kiaušiniai.
Įdarui:
800 g kopūstų,
šaukštas sviesto,
50 g džiovintų grybų,
svogūnas.
Sumaišome miltus, pieną, mieles, druską ir pastatome šiltai. Kai pakyla įdedame sviesto, įmušame kiaušinius ir minkome. Tada vėl pastatome šiltai. Pagaminame įdarą: kopūstus perliejame karštu vandeniu, sudedame į puodą su sviestu ir šutiname. Išverdame grybus ir pakepame su sviestu bei svogūnais. Įberiame pipirų. Kai tešla pakyla, ją padalijame i dvi dalis. Vieną dedame į keptuvę, ant jos dedame įdarą, ant jo gabaliuką sviesto ir tada dedame kitą tešlos dalį. Paliekame, kad dar pakiltų, o tada kepame orkaitėje.

_______________________________________________

Laimėta nominacija -"Didžiausia Kulinarė"


Blume
savas
Blume portretas
Narys nuo: 2005-05-02
Atsijungęs
Žinutės: 7799

Pyragėliai su įdaru

600 g miltų,
stiklinė grietinės,
stikliukas degtinės,
2 kiaušiniai,
druskos,
200 g sviesto,
raugintų kopūstų.

Miltus sumaišome su grietine, degtine, įmušame kiaušinius, įdedame druskos. Sumaišome viską. Tada įdėję sviesto pastatome šiltai. Padarę raugintų kopūstų įdaro, iš tešlos padarome lakštą , iš kurio darome pyragėlius. Į pyragėlius vidų dedame įdarą, prieš tai patepę kiaušiniu. Kepame orkaitėje.

_______________________________________________

Laimėta nominacija -"Didžiausia Kulinarė"


Blume
savas
Blume portretas
Narys nuo: 2005-05-02
Atsijungęs
Žinutės: 7799

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kopūstais

Tešlai reikia:
~100 gr. mielių (arba 2 kubeliai importinių);
pusė stiklinės pieno;
pusė stiklinės virinto atvėsinto vandens;
3 valg. šaukštų cukraus;
truputis druskos;
3 kiaušiniai (1 kiaušinis aptepimui);
3 stiklinės aukščiausios rūšies miltų;
2 stiklinės aukščiausios rūšies miltų kočiojimui;
250 gr. kambario temperatūros margarino;

Kopūsto įdarui reikia:
maža kopūsto galvutė;
2 vidutinio dydžio ropiniai svogūnai;
3 valg. šaukštai aliejaus;
truputis "Vegetos" prieskonių.

Vyniotinio įdarui reikia (2 vnt.):
raudonų, geltonų ir raudonų pipirų - po 1;
150- 200 gr. kumpio arba daktariškos dešros;
200 gr. tarkuoto "Rokiškio" sūrio;
2 kiaušinio trynių;
trupučio pipirų, "Vegetos" prieskonių;
3 valg. šaukštų aliejaus.

Įdaro paruošimas:
* Kopūstą ir svogūną supjaustome.
* Įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus, suberiame svogūnus ir apkepiname iki auksinio atspalvio.
* Sudedame kopūstą, pabarstome prieskoniais ir
* Atvėsiname.

Tešlos gaminimas:
1. Į dubenėlį įpilame vandens, pieno, cukraus, suberiame mieles, gerai išmaišome ir paliekame ~ 30 min. pastovėti.
2. Kiaušinius nuplauname, baltymus atskiriame nuo trynių. Į baltymus įberiame druskos, išplakame mikseriu, sudedame trynius ir dar paplakame.
3. Supilame išbrinkusias mieles ir maišydami, paeiliui po truputį pilame 3 stiklines miltų.
4. Tešlą iškočiojame (kočiodami tešlą, stalą barstome miltais, kad ji nepriliptų) 0,5 cm storio, ant jos tepame trečdalį margarino.
5. Tešlą sulankstome ir vėl iškočiojame 0,5 cm storio, užtepame antrą trečdalį margarino.
6. Tešlą sulankstome, vėl iškočiojame (tik neminkome!), užtepame likusią dalį margarino.
7. Tešlą sulankstome, uždengiame švaria servėtėle, 1 valandai padedame į šaldytuvą.
8. Po 1 valandos tešlą išimame iš šaldytuvo, iškočiojame plonu sluoksniu, supjaustome kvadratais.
9. Ant kiekvieno kvadrato dedame po šaukštelį įdaro, suvyniojame, aptepame kiaušinio plakiniu.
10. Skardą pabarstome miltais, dedame pyragėlius ir kepame labai karštoje orkaitėje apie 15- 20 min., kol įgaus gelsvą atspalvį.

Pyragėlius patiekti su sultiniu.

Galima paruošti ir vyniotinį. Jo įdaro paruošimas:
* Pipirus supjaustome kubeliais ir apkepiname aliejuje, atvėsiname.
* Dedame kubeliais pjaustytą dešrą arba kumpį, sumaišome su 2 kiaušinių tryniais, tarkuotu sūriu, prieskoniais.
* Įdarą sudedame ant 0,5 cm storio iškočiotos tešlos, suvyniojame vyniotinį, aptepame kiaušinio plakiniu.
* Skardą pabarstome miltais, dedame vyniotinį ir kepame labai karštoje orkaitėje kol įgaus gelsvą atspalvį.

_______________________________________________

Laimėta nominacija -"Didžiausia Kulinarė"


vitalishe
susidomėjęs
Narys nuo: 2005-08-17
Atsijungęs
Žinutės: 33

aš mėgstu "solianką" , tiesiog kopustai troškinti su dešrelėmis, pateikiama su virtomis bulvėmis O man skraidyyyt

Ievuze
savas
Ievuze portretas
Narys nuo: 2005-07-19
Atsijungęs
Žinutės: 957

vitalishe wrote:
aš mėgstu "solianką" , tiesiog kopustai troškinti su dešrelėmis, pateikiama su virtomis bulvėmis O man skraidyyyt

jo, bet kopustai turi buti rauginti.....
mane jau vien troskinamu raugintu kopustu kvapas kaip veza - iskart asocijuojasi su ziema, jaukia siluma, namais......
oi kaip laukiu ziemos - kad galeciau pasitroskint tu raugintu kopusteliu...... Saldus gyvenimas

_______________________________________________

SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

VIRTINUKAI SU BULBĖMIS IR KOPŪSTAIS

*1 kg su lupenomis virtų bulvių
*300 g miltų
*kiaušinis
*2 kiaušinių tryniai
*500 g kopūstų
*4 šaukštai sviesto
*3 šaukštai baltojo vyno
*cukraus,druskos,pipirų
*aliejaus virti

1.Virtas bulves nulupame ir sumalame.Iš maltų bulvių,miltų,kiaušinio,2 kiaušinių trynių,trupučio cukraus ir druskos užminkome tešlą.
2.Kopūstus supjaustome plonais šiaudeliais.Sviestą išlydome,įberiame į jį 2 šaukštus cukraus,sudedame kopūstus ir 10 minučių troškiname.Supilame vyną,patroškiname dar 10 minučių,pagardiname pipirais,druska ir ataušiname.
3.Tešlą iškočiojame 3-4mm storio lakštu ir supjaustome 10-12cm kvadratėliais.Į kiekvieno vidurį dedame įdaro,suformuojame virtinius,kraštus gražiai užspaudžiame šakute.Išverdame riebaluose.Galima virti ir pasūdytame vandenyje.Tiekiame su grietine arba tirpintu sviestu.

SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

ĮDARYTAS KOPŪSTAS

*kopūstas
*50 g sviesto
*800 g faršo
*piprų,druskos

1.Stambiai supjaustųtą kopūstą verdame 4 minutes.Nupylę vandenį,perliejame jį šaltu vandeniu.Į gausiai sveistu išteptą kepimo formą dedame trečdalį kopūsto,pasūdome ir pagardiname pipirais.
2.Pusę faršo sudedame ant kopūsto taip,kad visi kopūstai būtų padengti faršu.Šitaip sluoksniuojame,užbaigdami kopūstų sluoksniu.Pasūdome,pagardiname pipirais,ant viršaus dedame likusio sviesto gabalėlių.Sandariai uždengiame ir kepame iki 150 temp. įkaitintoje orkaitėje 2,5 val.

kisule
susidomėjęs
Narys nuo: 2005-10-07
Atsijungęs
Žinutės: 44

PYRAGELIAI SU KOPŪSTAIS
500g.miltų
100g.sviesto
50gmielių(šviežios)
kefyro 350ml
kiaušiniai 2vnt
cukraus,druskos
Įdarui :
kopūstas apie 400g,druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminima
sviestą sumaišyti kartu su miltais,mieles ištirpinti kefyre ir supilti į miltus,kiaušinio trynį ir visą kiaušinį t.p sudėti,druską,cukrų ir viską suminkyti,minkyti tol kol nelips prie rankų.padaryti kamuoliuką ir pastatyti šiltai kad pakiltų tešla.
įdarui kopūstą susmulkinti ir pakepti aliejuje,įdėti labai nedaug citrininės rūgšties,druskos,pipirų ir porą šaukštų pomidorų padažo
pačius pyragėlius dariau kaip kibinus tik susukimas šone,pyragėlius sutepti kiaušinio baltymu.kepti 15-20 min įkaitintoje orkaitėje iki 200 c
na tikrai superiniai:)

LYLY
savas
LYLY portretas
Narys nuo: 2005-11-04
Atsijungęs
Žinutės: 9597

aš irgi pasiūlysiu pyragą labai skanu Šypsausi
PYRAGAS SU KOPŪSTAIS

Produktai:
200g sviesto
2 stiklinės bulvių košės
200g kvietinių miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
250ml vandens
kiaušinio aptepimui
Įdarui:
Kopūsto
Sviesto
Druskos
Acto
(Dešrelių)
Receptas:
Sumaišykite sviestą, miltus, kepimo miltelius, bulvių košę ir išsukite iki vientisos masės.
Supilkite vandenį, išmaišykite tešlą ir palikite vėsioje vietoje. Padalinkite tešlą į 2 dalis.
Smulkiai supjaustykite kopūstą ir paskrudinkite su sviestu. Šliūkštelėkite į keptuvę su kopūstais truputį verdančio vandens, uždenkite ir patroškinkite.
Paskaninkite druska ir actu.
Iškočiokite tešlos lakštą ir paskleiskite ant jo įdarą. Iškočiokite antrą tešlos lakštą ir uždėkite ant viršaus. Subadykite pyragą šakute ir aptepkite kiaušiniu.
Kepkite 200o C temperatūros orkaitėje, kol gerai apskrus.

_______________________________________________

Pienas ir kraujas sukuria savo gyvenima tas, kas nori.


Laimėta nominacija - "Auksarankių Auksarankė"

Linute
savas
Linute portretas
Narys nuo: 2005-08-10
Atsijungęs
Žinutės: 15065

SIDABRA wrote:
ĮDARYTAS KOPŪSTAS

http://images.bite.lt/banga/files/content/4346414fd1ff6.jpg

*kopūstas
*50 g sviesto
*800 g faršo
*piprų,druskos

1.Stambiai supjaustųtą kopūstą verdame 4 minutes.Nupylę vandenį,perliejame jį šaltu vandeniu.Į gausiai sveistu išteptą kepimo formą dedame trečdalį kopūsto,pasūdome ir pagardiname pipirais.
2.Pusę faršo sudedame ant kopūsto taip,kad visi kopūstai būtų padengti faršu.Šitaip sluoksniuojame,užbaigdami kopūstų sluoksniu.Pasūdome,pagardiname pipirais,ant viršaus dedame likusio sviesto gabalėlių.Sandariai uždengiame ir kepame iki 150 temp. įkaitintoje orkaitėje 2,5 val.


Neblogas cia receptukas. namie kaip tik du kopustai ir farso yra Šypsausi Reiks padaryti Šypsausi

_______________________________________________

LYLY
savas
LYLY portretas
Narys nuo: 2005-11-04
Atsijungęs
Žinutės: 9597

Linute ar dariai, nes aš šiandien jau valgiau tai niam niam , kaip skanu, panašu į balandėlius Šypsausi

_______________________________________________

Pienas ir kraujas sukuria savo gyvenima tas, kas nori.


Laimėta nominacija - "Auksarankių Auksarankė"

Blume
savas
Blume portretas
Narys nuo: 2005-05-02
Atsijungęs
Žinutės: 7799

o kaip daromi balandeliai? gal kas zinote vegetariska idara?

_______________________________________________

Laimėta nominacija -"Didžiausia Kulinarė"


SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Balandėliai su varške ir ryžiais

9-10 kopūstų lapų,
400 g varškės,
1 maišelis (125 g) ryžių,
50 g sviesto,
0,5 stiklinės grietinės,
1 kiaušinis,
truputis druskos,
cukraus, aliejaus.

Padažui:
3 šaukštai kečupo,
3 šaukštai grietinės.

Kopūstų lapus apverdame kaip įprastiems balandėliams ir atvėsiname. Varškę pertriname, įdedame išvirtus, perplautus ryžius, įmušame kiaušinį, įdedame grietinės, sviesto, druskos, cukraus, gerai išmaišome. Įdarą dedame į kopūstų lapus, sulankstome balandėlį, apkepame keptuvėje su aliejumi. Dedame troškinti, o baigdami troškinti įdedame kečupą ir grietinę.

SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

http://www.rojaussodai.lt/archyvas.php?s=370&p=1&id=773
http://www.rimi.lt/pe_receptai_sik_vienas.php?id=1134381799

SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Balandėliai, bet ne paprasti, o vynuogių lapuose, tai yra dolma.

įdarui reikės:
500 gr. avienos, 2-3 šaukštų ryžių, 3 svogūnų, 0,5-1 galvutės česnako,po 1 arb. šaukštelį kinzos(Kinza - specifinio skonio ir aromato prieskoninė žolė, panaši i petražolę), petražolių, baziliko, čiobreliųir 10 juodųjų pipirų

Gaminimas: ryžius išvirti, visus komponentus kruopščiai išmaišyti, po to susukti į vynuogių lapus

Sudėtus į puodą troškinkite iki viskas išvirs.Patiekti,užpylus padažu (troškinimo metu susidaręs skystis,grietinė ir smulkintas česnakas).
Garantuoju jums namiškiai laižys pirštelius!(Bet reikės palaukti,kol užaugs švieži vynuogių lapai)

SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

BALANDĖLIAI SU GRYBAIS, VIRTA MĖSA IR DUONA

300 g kvietinės duonos
1 kopūsto gūžė
100 g troškintų grybų
150 g virtos mėsos arba dešros
2 kiaušiniai
40 g sviesto
125 ml pieno
maltų pipirų
druskos
350 g obuolių

Kopūstų lapus apvirti pasūdytame vandenyje. Virtą mėsą arba dešrą susmulkinti, sumaišyti su piene išmirkyta duona ir sumaltais troškintais grybais. Sudėti kiaušinius, sviestą, prieskonius ir išmaišyti. Ant kopūsto lapų dėti faršą, sulankstyti balandėlius, apvolioti trupiniuose ir apkepinti. Paskui įpilti šiek tiek verdančio vandens, sudėti smulkintus obuolius ir ištroškinti.

SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Balandėliai su jūros kopūstais

300 g baltagūžių kopūstų
100 g virtų jūros kopūstų
75 g morkų,
40 g svogūnų galvučių
1 kiaušinis
40 g ryžių
30 g aliejaus
15 g sviesto
200 g padažo

Susmulkintus svogūnus, morkas ir petražoles pakepinkite ant įkaitinto sviesto, išvirkite ryžius. Balandėlių įdarui ant pakepintų daržovių suberkite ryžius, susmulkintą virtą kiaušinį, virtus jūros kopūstus ir viską gerai permaišykite. Išvirtus baltagūžius kopūstus išardykite lapais, ant jų dėkite faršą, suformuokite balandėlius, pakepinkite ant aliejaus, taip paruoštus balandėlius išvirkite arba orkaitėje ištroškinkite 20-30 minučių. Balandėliai su jūros kopūstais patiekiami su grietine ir pomidorų padažu.

Blume
savas
Blume portretas
Narys nuo: 2005-05-02
Atsijungęs
Žinutės: 7799

Sidabra, labai tau dekoju. tikiuosi atrasti laiko ir pagaminti Šypsausi

_______________________________________________

Laimėta nominacija -"Didžiausia Kulinarė"


SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Blume wrote:
Sidabra, labai tau dekoju. tikiuosi atrasti laiko ir pagaminti Šypsausi

Nėr už ką,Blume... Šypsausi

Atsakyti

Forum jump select

Sprendimas: Creative