41 atsakymai [Paskutinė žinutė]
SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Čeburekų receptai

SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Jums reikės:

Tešlai:
*4 stiklinių miltų (stiklinė - 250 ml);

*325 ml vandens;

*1 kiaušinio;

*1 šaukšto aliejaus;

*pusės arbatinio šaukštelio druskos;

*1 arbatinio šaukštelio cukraus (klasikiniame čeburekų recepte cukraus nenaudojama, tačiau cukrus suteikia tešlai "pilnumo" pojūtį);

*aliejaus čeburekų kepimui.

Įdarui:
*700 g avienos faršo (arba bet kokios mėgstamos maltos mėsos - tinka veršiena, jautiena, kalakutiena, vištiena ir t. t.);

*3-4 svogūno galvučių;

*pusės česnako (6-8 skiltelių);

*pusės stiklinės vandens;

*druskos, juodųjų maltų pipirų, kitų mėgstamų prieskonių.
Užvirkite tešlai skirtą vandenį kartu su druska, cukrumi ir šaukštu aliejaus. Aliejus tešlai suteikia būdingą pūslėtumą. Nedelsiant suberkite į verdantį vandenį pusę stiklinės miltų, gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių, ugnį išjunkite, leiskite tešlai ataušti. Miltų virimas suteikia tešlai minkštumo ir tąsumo.

Į ataušusią tešlą įmuškite kiaušinį, ir, palaipsniui berdami likusius miltus, išminkykite minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą. Jei tešla visgi limpa prie rankų, įberkite šiek tiek daugiau miltų. Palikite tešlą mažiausiai valandai pastovėti (tešlą galima ruošti ir iš vakaro), kad subrinktų miltai. Tešlą uždenkite, kad neapdžiūtų. Miltu brinkinimo procese tešlą vieną kartą perminkykite.

Jei turite gabalą mėsos, sumalkite ją mėsmale kartu su svogūnais ir česnaku. Jei turite faršą, svogūnus ir česnaką smulkiai sukapokite ir suberkite į faršą. Pasūdykite, sudėkite maltus juoduosius pipirus ir kitus pasirinktus prieskonius. Supilkite pusę stiklinės vandens (arba stiklinę kefyro! Kefyras pasižymi ne tik nepakartojamu skonio atspalviu, kurį jis suteikia faršui, bet turi ir faršą rišančių bei skystį atiduodančių savybių čeburekui kepant). Įdarą gerai išminkykite.

Atgnybkite šiek tiek didesnį nei stalo teniso kamuoliukas gabalėlį tešlos ir iškočiokite iš jo 1 mm storio tešlos apskritimą. Imkite žiupsnelį faršo ir išlyginkite jį 0,5-1 cm storio sluoksniu vienoje tešlos apskritimo pusėje. Kraštai turi likti tušti. Kita puse faršą uždenkite, kraštus užspauskite. Žiūrėkite, kad neliktų jokio plyšelio! Kitaip neįkainojamo skonio mėsos nuoviras išbėgs, aliejus ims "šaudyti", o čeburekas liks sausas. Galima čebureko kraštus prispausti dubenėliu ir peiliu apipjauti pagal dubenėlio kraštą. Dar vienas būdas - čebureko kraštus apspauskite šakutės dantukais - ir gražu, ir užtikrintai susiklijuos kraštas.

Į gilią keptuvę (arba plokščią puodą) įpilkite 2-3 cm aliejaus, aliejų įkaitinkite, ugnį sumažinkite. Čeburekus kepkite po du (jei telpa - daugiau, svarbu, kad čeburekai laisvai plaukiotų) iš abiejų pusių po keletą minučių iki auksinės spalvos. Keptuvės neuždenkite. Galite kepti ir mažesniame aliejaus kiekyje, tik tuomet čeburekai bus ne tokie gražūs. Iškepęs čeburekas bus maždaug delno dydžio. Valgykite karštus, tik ką iškeptus, tuomet čeburekai traškiausi. Kitas šviežio čebureko privalumas - nepakartojamo skonio mėsos nuoviras, kuris, čeburekui auštant, susigeria į tešlą.

raimike
savas
raimike portretas
Narys nuo: 2005-09-03
Atsijungęs
Žinutės: 12588

na as ceburekus darau is malsenos "Picai tesla" tesla padarau kaip parasyta ant pakuotes palaikau valanda ( bet cia laikau kai turiu upo ir laiko Ko tai žandai raudonuoja ) o idarui dedu arba mesos arba kopustu gaunasi labai skanu ir greita Saldus gyvenimas

_______________________________________________

Lauruska
savas
Lauruska portretas
Narys nuo: 2005-06-24
Atsijungęs
Žinutės: 1802

raimike wrote:
na as ceburekus darau is malsenos "Picai tesla" tesla padarau kaip parasyta ant pakuotes palaikau valanda ( bet cia laikau kai turiu upo ir laiko Ko tai žandai raudonuoja ) o idarui dedu arba mesos arba kopustu gaunasi labai skanu ir greita Saldus gyvenimas

irgi geras patarimas Liuks

_______________________________________________


0mėn 4240g (3880g) 56cm 1mėn 5120g 57,5cm 2mėn 6500g 61cm 3mėn 7700g 64cm 4 mėn 2 sav 8500g 68cm 5mėn 1sav 8800g 71cm 7mėn 9800g 73cm 8mėn 11350g 75cm 10mėn 2sav 12300g 79,5cm
0mėn 4400g (4140g) 56cm
1mėn 5700g 58cm 2mėn 6700g 62cm 3mėn 7700g 63,5cm 4mėn 8400g 67cm 5mėn 9000g 69cm 6mėn 9500g 71cm 7mėn 10100g 73cm 12mėn 12700g

dajanita
savas
dajanita portretas
Narys nuo: 2005-05-30
Atsijungęs
Žinutės: 3384

oi darysiu ceburiekus net seile nutyso kai paskaiciau... Žvengiu

_______________________________________________

MUSU NUOTRAUKELES

SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Lietuviški čeburekai

Reikės:
*didelių vaflių,
*mėsos faršo,
*svogūno,
*prieskonių mėsai,
*druskos;
*pieno,
*vandens,
*kiaušinio,
*druskos,
*miltų, aliejaus kepimui.

Faršą paskaninkite prieskoniais, pipirais, svogūnu, jei patinka, česnaku, ar kitais jūsų mėgstamais priedais. Paimkite tris vaflius, sutepkite faršu ir suklijuokite.
Suvyniokite į foliją ir įdėkite nakčiai į šaldytuvą. Kitą dieną supjaustykite gabalėliais (rombais, kvadratėliais ar kitaip). Iš pieno, vandens, kiaušinio ir miltų išplakite blynų tešlą, joje pamirkykite vafliukus ir kepkite aliejuje.
Tai puikus užkandis prie sultinio, alaus ar pusryčiams prie arbatos.

SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

*1 kg. miltų
*1 pakelis sausų mielių
*Šilto vandens apie 0.5 litro.
*400gr kiaulienos faršo.
*1 didelis svogūnas.
*2-3 skiltelės česnako,
*druskos, pipirų
*aliejaus kepimui
*1 litras - 12-13 čeburekų.

Į dubenį suberkite miltus, įberkite žiupsnelį druskos. Mieles ir žiupsnelį cukraus ištirpinkite stiklinėje šilto vandens, supilkite į miltus. Maišykite atsargiai, vis pripilant šilto vandens. Tešla negali būti per kieta.
Išmaišytą tešlą uždenkite rankšluosčiu ir pastatykite šiltai, kol pakils.
Į dubenį sudedame faršą,supjaustytus svogūnus ir česnakus, įberiame pagal savo skonį pipirų, druskos ir išmaišome. Tešlos imame saują, ją iškočiojame (tik ne per plonai), faršą įdedame į vidurį ir paskirstome į šonus, užlenkiame čebureką ir šonus užspaudžiame šakute. Kepame puode, kol įgaus auksinę spalvą, apverčiame

zuzuka
savas
zuzuka portretas
Narys nuo: 2006-05-17
Atsijungęs
Žinutės: 14561

raimike wrote:
na as ceburekus darau is malsenos "Picai tesla" tesla padarau kaip parasyta ant pakuotes palaikau valanda ( bet cia laikau kai turiu upo ir laiko Ko tai žandai raudonuoja ) o idarui dedu arba mesos arba kopustu gaunasi labai skanu ir greita Saldus gyvenimas

Raimike, vakar cia taip visos skaniai receptais dalinosi ir taip uzsimaniau...Bet labai jau velai viska skaitinejau, kad nebesinorejo baladotis ir prasyt recepciuko vidury nakties...Siandien ramybes nuo pat ryto neduoda mintis apie ceburekus su kopustais Ko tai žandai raudonuoja man, kaip vegetarei, su mesyte netiks Byra ašaros kaip pupos , o cia, ziuriu, visi receptukai butent tokie... Buk gerute ,parasyk kopustu idaro recepta . Ar ten su svieziais darai, ar tais senesniais, baltais kopustais. Gelbek!

_______________________________________________

"Švelniausia forumo dalyvė" "Didžiausia forumo naktinėtoja " "Mažiausiai besiginčyjanti forumo narė"
"Aktyviausia "Krištolinio rutulio" skyrelio dalyvė "
"2007 metų aktyviausia Forumo nėštukė" "Forumo smaližė" "Dažniausiai dalyvaujanti konkursuose"

raimike
savas
raimike portretas
Narys nuo: 2005-09-03
Atsijungęs
Žinutės: 12588

na as dedu koki turiu kopusta manau cia jokio skirtumo koki desi Šypsausi

_______________________________________________

SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

zuzuka wrote:
raimike wrote:
na as ceburekus darau is malsenos "Picai tesla" tesla padarau kaip parasyta ant pakuotes palaikau valanda ( bet cia laikau kai turiu upo ir laiko Ko tai žandai raudonuoja ) o idarui dedu arba mesos arba kopustu gaunasi labai skanu ir greita Saldus gyvenimas

Raimike, vakar cia taip visos skaniai receptais dalinosi ir taip uzsimaniau...Bet labai jau velai viska skaitinejau, kad nebesinorejo baladotis ir prasyt recepciuko vidury nakties...Siandien ramybes nuo pat ryto neduoda mintis apie ceburekus su kopustais Ko tai žandai raudonuoja man, kaip vegetarei, su mesyte netiks Byra ašaros kaip pupos , o cia, ziuriu, visi receptukai butent tokie... Buk gerute ,parasyk kopustu idaro recepta . Ar ten su svieziais darai, ar tais senesniais, baltais kopustais. Gelbek!

http://www.tindirindi.lt/forum/viewtopic.php?id=648 gali rasti keletą receptukų kaip pasigaminti kopūstų įdarą

Ir dar vienas receptukas

Kopūstų ir grybų įdaras

300g raugintų kopūstų
3 džiovinti grybai
2 svogūnai
4 šaukštai aliejaus
2 šaukšteliai vegetos prieskonių
1 lauro lapelis
druskos, pipirų

Grybus nuplauti ir 2 valandom užmirkyti, paskui išvirti tame pačiame vandenyje. Raugintus kopūstus susmulkinti ir sudėti į puodelį su grybais, įdėti lauro lapelį. Troškinti ant silpnos ugnies, kol suminkštės kopūstai. Susmulkintą svogūną pakepinti ir sudėti kopūstus į keptuvę(grybus išgriebti), įdėti vegetos prieskonių, pipirų, druskos. Grybus smulkiai supjaustyti ir vėl sudėti į kopūstus. Keptuvėje troškinti, kol išgaruos visas vanduo. Įdarą atvėsinti.

zuzuka
savas
zuzuka portretas
Narys nuo: 2006-05-17
Atsijungęs
Žinutės: 14561

Аčiū Tau labai ,SIDABRA ,už rupestėlį Palaikymo komanda Čeburėkai su Raimikės kopūstų įdaru nerealūs gavos. Visiems labai patiko Palaikymo komanda O jau kiek SIDABRA čia skanių kopūstinių receptukų pridėjus Liuks Visus išbandysiu. Ačiukas Palaikymo komanda Jau kai tuos čeburėkus pamačiau, taaaaip užsimaniau...Na, atrodo, tikrai nesilaukiu Nežinau, nežinau Bet noras didžiulis buvo Ko tai žandai raudonuoja Dabar ramu ...

_______________________________________________

"Švelniausia forumo dalyvė" "Didžiausia forumo naktinėtoja " "Mažiausiai besiginčyjanti forumo narė"
"Aktyviausia "Krištolinio rutulio" skyrelio dalyvė "
"2007 metų aktyviausia Forumo nėštukė" "Forumo smaližė" "Dažniausiai dalyvaujanti konkursuose"

SAULĖSMAMA
savas
Narys nuo: 2006-04-27
Atsijungęs
Žinutės: 3864

Pasidalinsiu ir aš savo receptu-taip čeburėkus kepa mano mama.
1 kg miltų
0,5l rugpienio
1 arbatinis šaukštelis sodos
žiupsnelis druskytės
Su rugpieniu nugesiname sodą ir iš visų produktų išminkome tešlą.
400gr kiaulienos faršo
1 svogūnas
0,5 stiklinės sultinio-jis pilamas į mėsytę,kad būtų sultingesnė
pipiriukų,"Vegetos"
Darome ir kepame kaip įprastus čeburėkus.Skanaus Saldus gyvenimas

zydrek
savas
zydrek portretas
Narys nuo: 2005-07-12
Atsijungęs
Žinutės: 16311

SAULĖSMAMA wrote:
Pasidalinsiu ir aš savo receptu-taip čeburėkus kepa mano mama.
1 kg miltų
0,5l rugpienio
1 arbatinis šaukštelis sodos
žiupsnelis druskytės
Su rugpieniu nugesiname sodą ir iš visų produktų išminkome tešlą.
400gr kiaulienos faršo
1 svogūnas
0,5 stiklinės sultinio-jis pilamas į mėsytę,kad būtų sultingesnė
pipiriukų,"Vegetos"
Darome ir kepame kaip įprastus čeburėkus.Skanaus Saldus gyvenimas

taip esu kažkada gaminusi Liuks reiks vel pasidaryti Nu nu nu
niam niam, kaip skanu Saldus gyvenimas

_______________________________________________

Jeigu sakai, kad kažko negali, sakinio gale pridėk žodelį „kol kas" ir pamatysi, kaip jis pasikeitė. Cit. Edita

Kuogienė. Šypsausi

balta
senbuvis
balta portretas
Narys nuo: 2006-05-09
Atsijungęs
Žinutės: 377

raimike wrote:
na as ceburekus darau is malsenos "Picai tesla" tesla padarau kaip parasyta ant pakuotes palaikau valanda ( bet cia laikau kai turiu upo ir laiko Ko tai žandai raudonuoja ) o idarui dedu arba mesos arba kopustu gaunasi labai skanu ir greita Saldus gyvenimas

Raimike, pasinaudojau tavo patarimu.. kur ten to laiko turėsi po darbo grįžusi, tai gal
kokias 15min. palaikiau.Bet rezultatu esu patenkinta, juolab kad ir mažasis valgė (šiaip
mėsos net baidosi).Galvoju, kad kitą kartą į ruošinį pilsiu pieno, kad būtų minksčiau.
Aš ir naminius koldūnus maišau su pienu, o kai verdu į vandenį buljono žiupsnelį įdedu.
Na skanumas - :liuks

raimike
savas
raimike portretas
Narys nuo: 2005-09-03
Atsijungęs
Žinutės: 12588

matai kai ta tesla palaikai valanda jie gaunasi minkstesni ir skanesdi dar Saldus gyvenimas

_______________________________________________

balta
senbuvis
balta portretas
Narys nuo: 2006-05-09
Atsijungęs
Žinutės: 377

Kadangi dar liko puse ruošinio, pasistengsiu pagal instrukciją , ačiū Mirksiukas

bimbam
susidomėjęs
Narys nuo: 2008-03-11
Atsijungęs
Žinutės: 10

na va ir as iskepiau sian dien sidabros pirmojo recepto ceburekus, man tai labai super, bet manajam nepatiko, kad truputi tesla kietesne nei mes iprate, tai kita karta, kepsiu minkstesniu Žvengiu aciu sidabra

Wiolett
savas
Wiolett portretas
Narys nuo: 2007-08-02
Atsijungęs
Žinutės: 11912

Čeburekai su varške
400gr. varškės,
2 šaukštai grietinės,
šaukštelis kepimo miltelių,
druskos,
100-150gr. miltų,
aliejaus virimui
Tokie čeburekai būna minkštesni, nei iš tradicinės tešlos. Man jie labai skanu su žuvies įdaru

Žuvies įdaras:
700gr. šaldytos žuvies,
2 kiaušiniai,
didelis svogūnas,
2 piene mirkytos riekelės batono,
žuvies prieskonių, druskos,
maltų džiuvėsėlių
Žuvį sumalkite su batonu, keptu svogūnu, įmuškite kiaušinius, skaninkite prieskoniais ir druska. Jei įdaras per skystas, įberkite džiuvėsėlių

_______________________________________________

http://violetosmezginiai.weebly.com

Aigesta
naujokas
Aigesta portretas
Narys nuo: 2009-04-22
Atsijungęs
Žinutės: 1

Padėėėkite!

http://www.e-apklausa.lt/apklausa/1093/greitas-maistas

medixe
susidomėjęs
medixe portretas
Narys nuo: 2009-04-21
Atsijungęs
Žinutės: 98

esu meginusi daryti ,bet nenusiseke,tai daugiau nebegaminu............ Nusiminęs(

garbanele2
susidomėjęs
Narys nuo: 2009-09-18
Atsijungęs
Žinutės: 41

as esu kepusi ceburekus su kalakutiena. Nusipirkau is arvi kalakutai maltos kalakutienos ir taip pat kaip ir su kitokia mesa, taip ir su kalakutiena padariau ceburekus. Isties, tai ir man ir mano draugems labai patiko..

jaunute26
susidomėjęs
Narys nuo: 2009-09-16
Atsijungęs
Žinutės: 14

taip, tikrai labai skanu yra ceburekai su kalakutiena:) daznai isverdu, kai draugai i svecius uzsuka:)

rasita31
susidomėjęs
rasita31 portretas
Narys nuo: 2009-07-14
Atsijungęs
Žinutės: 34

SAULĖSMAMA wrote:
Pasidalinsiu ir aš savo receptu-taip čeburėkus kepa mano mama.
1 kg miltų
0,5l rugpienio
1 arbatinis šaukštelis sodos
žiupsnelis druskytės
Su rugpieniu nugesiname sodą ir iš visų produktų išminkome tešlą.
400gr kiaulienos faršo
1 svogūnas
0,5 stiklinės sultinio-jis pilamas į mėsytę,kad būtų sultingesnė
pipiriukų,"Vegetos"
Darome ir kepame kaip įprastus čeburėkus.Skanaus Saldus gyvenimas

labutis,panasiai ir as darau,bet tik pilu kefyra ir gaunasi superiniai ceburekai.musu seimyna megsta juos labai:)

vikuzzele
savas
vikuzzele portretas
Narys nuo: 2010-01-21
Atsijungęs
Žinutės: 531

va kaip tik meginu dabar pirmaji receptuka Je je jeee ziuresim kaip iseis Ko tai žandai raudonuoja dabar laukiu kol tesla subrinks Rytinė kava

_______________________________________________

Saulius13
savas
Saulius13 portretas
Narys nuo: 2007-05-12
Atsijungęs
Žinutės: 1255

Aš tikrai normų negaliu surašyti,bet daryti čeburėkus tai moku.Galiu pasakyti tik tai,kad kuo daugiau į mėsytę dėsite svogūno,tuo sultingesni jie bus.Saldus gyvenimas

_______________________________________________

Laimėtos nominacijos "Tindirindi tėtis","2008m.Kalėdiškiausias forumietis","Vaišingiausias tindirinukas"

vikuzzele
savas
vikuzzele portretas
Narys nuo: 2010-01-21
Atsijungęs
Žinutės: 531

niu va jau ragauju jetau kaip gardu Opa, opa, čempionas

_______________________________________________

Atsakyti

Forum jump select

Sprendimas: Creative