73 atsakymai [Paskutinė žinutė]
aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

Patiekalai su faršu

_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

kas ką gaminat iš faršo? turiu pridurti, kad savo receptų knygą sudariau iš supermamų forumo receptėlių Ko tai žandai raudonuoja tegu nesupyksta Sonatina ir Glacee , kad dalinuos jų receptais su kitom šeimininkėm.. labai jau skanūs Jų patiekalai AtsiprašauSveikinu, bučiuoju, gėlių dovanoju

_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

Paukštienos burgeriai

500 g paukštienos faršo
1 vidutinio dydžio cukinija (120 g), sutarkuota
1 vidutinio dydžio morka (120 g), sutarkuota
2 v. š. miltų
2 a. š. cajun prieskonių

Sumaišyti faršą, cukiniją, morkas, miltus ir prieskonius. Suformuoti burgerius ir apkepti iš abiejų pusių.

P. S. cajun prieskonių neradau, tai naudojau tiesiog paukštienos prieskonius...

  • b.jpg
_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

Kotletai su suflė kepurėlėmis

1 kg bet kokio faršo
2 didelės svogūno galvutės
malti juodieji pipirai
druska
100 ml grietinės, majonezo, kefyro ar vandens
5 kiaušiniai
200 g majonezo
100 g tarkuoto sūrio

Faršą išmaišyti su druska, pipirais, sutarkuotu ar smulkiai supjaustytu vienu svogūnu, grietine (majonezu, kefyru ar vandeniu) ir 2 kiaušiniais. Padėti į šaldytuvą 0,5 - 1 val.
Majonezą išplakti su 3 kiaušiniais. Įmaišyti smulkiai sutarkuotą sūrį. Smulkiai supjaustyti svogūną.
Į skardą, išteptą riebalais, dėti iš faršo suformuotus kotletus. Kotletų viduryje padaryti nedidelius įdubimus, į juos suberti smulkintus svogūnus. Užpilti majonezo ir kiaušinių plakiniu. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 min.

P. S. į kalakutienos faršą dėjau grietinės. Vietoje svogūno į kotletų įdubimus įdėjau po gabaliuką sūrio. Labai skanu Mirksiukas

  • ko.jpg
_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

Kopūstų apkepas

1 kg kopūstų arba kalafiorų
300 g bet kokio faršo
1 didelė svogūno galvutė
2 v. š. margarino ar sviesto
2 kiaušiniai
300 ml neriebios grietinėlės
druskos, pipirų

200 g tarkuoto fermentinio sūrio

Kopūstus susmulkinti žiedynais ir 5 minutes pavirti pasūdytame vandenyje. Jei naudosite baltagūžį kopūstą, jį reikia susmulkinti, sumaišyti su druska ir leisti pastovėti, kol išsiskirs sultys. Po to nuspausti.
Faršą apkepinti su susmulkintu svogūnu, berti druskos, pipirų.
Kepimo formą patepti sviestu ir sudėti faršą, sumaišytą su kopūstais.
Kiaušinius išplakti su grietinėle ir užpilti ant faršo.
Kepti 20 min. 200C orkaitėje. Išimti iš orkaitės, užbarstyti sūrį ir dar kepti 10 min.

P. S. Naudojau pusę kopūstų ir pusę kalafiorų. Juos kartu apviriau pasūdytame vandenyje. Sūrį užbėriau iškart. Formos sviestu netepiau. Faršo turėjau 600 g, tai visą ir sudėjau...

  • kop.jpg
_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

MESOS PYRAGAS - tiksliau pyragas su mesa

tesla turi buti kaip kibinu, na jei ka, as darau taip:
1kiausinis
500gr.margarino kepimui
4-5 saukstai grietines riebios (bet cia pagal skoni, tik kad skysta nebutu)
truputi druskos ir cukraus
miltu, kad tesla prie ranku neliptu ir kocioti galima butu

idarui:
500gr.kiaulienos farso, bet gali ir su vistiena daryti
150gr.pievagrybiu
1/2 kopusto galvos
2 svogunai
prieskoniu pagal skoni ir ivairiu zoleliu, jei megsti

padarai tesla ir ja i saldytuva kokiai 1val. per tai laika supjaustai kopusta, susmulkini grybus, bet ziurek nelabai smulkiai, nes tada ju nebesijaus, supjaustai svogunus kubeliais viska permaisai ir dedi i farsa ir vel permaisai, nu gaunasi daugiau maziau vientisa mase (beje, kopustus kai sushetkuosi, na supjaustysi, tai truputi paminkyk pries maisydama kitus ingredientus, kad pradetu sultys skirtis). tesla padalini i dvi dalis, mazdaug 2/3 ir 1/3, abi dalis iskocioji, didesniaja iskloji kepimo forma, geriau, kad butu apvali arba keturkampa su aukstesniais krastais ir dedi ant teslos visa mase, tada uzkloji kita lapa, uzraitai krastus ir subadai su sakute. kepti apie 40min. 200C. valgyti skaniausia su grietine.
na, mano seimyna tai labai visa megsta ir tevai ir uosviai isgyre, o svarbiausia vyras vis praso ir praso
SKANAUS

_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

ŠEPARDO PYRAGAS

500 g faršo
1 v. š. aliejaus
1 didelė svogūno galvutė, supjaustyta kubeliais
2 - 3 skiltelės česnako, susmulkinto
1 didelė morka, supjaustyta kubeliais
200 ml šaldytų žirnelių
2 v. š. miltų
1 v. š. pomidorų padažo
200 ml jautienos ar vištienos sultinio
druskos
pipirų
kapotų petražolių

bulvių košės pagal mėgiamą receptą
200 g fermentinio sūrio

Įkaitintame aliejuje apkepti faršą, svogūnus, česnakus ir morkas, kol daržovės suminkštės. Berti miltus, druską, pipirus, išmaišyti ir pakepinti 2 - 3 min. Pilti sultinį, dėti pomidorų padažą ir virti, kol padažas sutirštės (jei mėgstate skystesnį padažą, įpilkite šiek tiek vandens). Suberti žirnelius, petražoles ir dar kelias minutes pakaitinti.
Pilti paruoštą masę į kepimo indą. Ant viršaus paskleisti bulvių košę, užberti tarkuoto sūrio.
Kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje 25 - 30 min., kol sūris apskrus

P. S. žirnelių nereikia atšildyti. Aš druskos nededu, nes sultinį paruošiu iš kubelio ir jis būna pakankamai sūrus...

_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

Pupelių troškinys

• 1 didelė skardinė (800 g) pupelių
• 0,5 kg maltos kalakutienos ar jautienos
• 1 susmulkinta svogūno galva
• 1 vidutinio dydžio saldus pipiras, supjaustytas šiaudeliais
• 1 vidutinio dydžio morka, supjaustyta šiaudeliais
• 200 ml pomidorų padažo
• 250 ml vandens
• 1/2 a. š. česnako miltelių
• 1 skardinė (200 g) smulkintų pomidorų
• druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių
• 200 g tarkuoto sūrio

Apkepinti faršą su svogūnais, morkomis ir pipirais. Sudėti likusius ingredientus, uždengti ir troškinti, kol suminkštės morkos (apie 20 min.). Patiekti užbėrus tarkuoto sūrio.

P. S. vietoj paprikos dėjau cukinijos.

  • pup.jpg
_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

Kalakutienos vyniotinis su sūriu

500 g kalakutienos (arba vištienos) faršo
1 didelė svogūno galvutė
4 v. š. džiūvėsėlių
100 ml neriebios grietinėlės
1 kiaušinis
1 a. š. druskos
50 ml kapotų petražolių
juodųjų pipirų

Įdarui

200-300 g tarkuoto fermentinio sūrio
100 ml kapotų baziliko lapelių ar petražolių

Užmerkti džiūvėsėlius grietinėlėje. Svogūną smulkiai supjaustyti ir iki skaidrumo apkepinti šlakelyje aliejaus ar sviesto. Sumaišyti faršą su svogūnais ir džiūvėsėliais, dėti kiaušinį, druską, pipirus ir kapotas petražoles, gerai išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, dėti pusę faršo, per vidurį dėti tarkuotą sūrį, sumaišytą su žalumynais, ant viršaus sudėti likusį faršą ir suformuoti vyniotinį.
Kepti iki 175 C įkaitintoje orkaitėje (apatiniame trečdalyje) 45 - 50 min

_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

Įdaryti makaronai - kriauklės

24 makaronai - kriauklės
120 g pievagrybių, supjaustytų riekelėmis
300 g vištos krūtinėlės
30 g sviesto
30 g miltų
150 ml pieno
200 g tarkuoto fermentinio sūrio
druskos, pipirų

Makaronus išvirti pagal nurodymus ant pakelio (~ 12 min.). Nuvarvinti.
Šlakelyje sviesto ar aliejaus apkepinti pievagrybius ir plonomis juostelėmis supjaustytą krūtinėlę.
Nedideliame puodelyje ištirpinti sviestą, suberti miltus ir nuolat maišant pakepinti 1 minutę. Nenustojant maišyti supilti pieną ir dar maišant ant nedidelės ugnies pavirti apie 3 minutes. Supilti padažą į grybų ir paukštienos masę, suberti pusę tarkuoto sūrio ir viską išmaišyti. Pagardinti druska ir pipirais.

Į kiekvieną makaroną dėti po 2 a. š. įdaro. Įdarytus makaronus sudėti į kepimo indą ir užbarstyti likusiu tarkuotu sūriu. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol sūris gražiai apskrus.

P. S. vietoje krūtinėlės, naudojau kalakutienos faršą. Pirmiausiai pakepinau susmulkintą svogūno galvutę, o tada sudėjau faršą ir pievagrybius... Kadangi išviriau per daug makaronų, likusius įdariau varškės įdaru (sumaišiau 1 pakelį varškės, 1 kiaušinį, 50 g tarkuoto fermentinio sūrio, druskos, pipirų, smulkintų petražolių), sudėjau į kepimo indą, užbarsčiau tarkuotu sūriu ir taip pat užkepiau orkaitėje

  • ma.jpg
  • mak.jpg
_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

Mėsos kukuliai bulvinėje tešloje

Tešlai
100 ml bulvių piurė miltelių
500 ml miltų
200 g sviesto
1 a. š. kepimo miltelių
200 ml šalto vandens

Kukuliams
100 ml ryžių
250 g mėsos faršo
1 svogūno galvutė
1 a. š. druskos
1 a. š. maltos paprikos
1 v. š. saldaus čili padažo
300 ml tarkuoto fermentinio sūrio
1 kiaušinis
maltų juodųjų pipirų, kapotų petražolių

. Sumaišyti piurė miltelius su miltais ir kepimo milteliais. Sudėti kubeliais supjaustytą sviestą. Mikseriu maišyti, kol susidarys nedideli trupinėliai. Nenustojant maišyti supilti vandenį ir dar maišyti, kol gausis tešla. Suvynioti tešlą į plėvelę ir dėti į šaldytuvą.
. Išvirti ryžius, nupilti šaltu vandeniu.
. Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti šlakelyje aliejaus ar sviesto.
. Sumaišyti faršą su kiaušiniu, ryžiais, prieskoniais, svogūnu, sūriu.
. Tešlą padalinti į 20 gabaliukų. Iš kiekvieno iškočioti apskritimą ir įkloti į riebalais pateptą ar padengtą popierine formele keksiuko formą. Tešlos turi būti virš formelės ribų. Dėti 3 - 4 šaukštelius įdaro ir tešlos kraštelius šiek tiek apspausti, suformuojant kraštą.
. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min.

P.S. tai tikrai labai skanu... Ryžius virti tingėjau, tai nedėjau visai... Svogūno irgi nekepinau, vietoj jo įdėjau šaukštą svogūnų sriubos miltelių... Faršo dėjau daug - po 2 šaukštus, tad kepiau 30 min. Dariau su kalakutienos faršu... Tešla labai minkšta, tad kočiojau ant miltais pabarstyto paviršiaus Šypsausi

_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

"Balandėlių" apkepas

1 kg maltos jautienos
1 -2 svogūno galvos, supjaustytos kubeliais
100 - 200 ml pomidorų padažo
1,5 kg susmulkinto kopūsto
1 puodelis nevirtų ryžių
1 a. š. druskos
3 puodeliai jautienos sultinio

Keptuvėje apkepinti faršą, kol nebebus rausvas.
Dideliame dubenyje sumaišyti kopūstus, svogūnus, ryžius, faršą, pomidorų padažą ir druską. Sudėti į uždengiamą kepimo indą, supilti sultinį ir kepti uždengtą iki 175° C įkaitintoje orkaitėje 1 val. Po valandos išmaišyti, vėl uždengti ir dar kepti 30 min.

P. S. puodelis - 236 ml. Kartais dar įdedu tarkuotos morkos... Po valandos įmaišiau nedidelį indelį grietinės... Druskos nedėjau, nes sultinį ruošiau iš kubelių Dariau su kalakutienos faršu ir su vištienos sultiniu

  • bal.jpg
_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

Kuskusas su kalakutiena ir kariu

2 v. š. aliejaus
500 g maltos kalakutienos
1 svogūno galva, susmulkinta kubeliais
¼ puodelio susmulkintų riešutų
½ a. š. kario
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
2 ½ puodelio vandens
1 v. š. kapotų petražolių
1 ½ puodelio kuskuso
druskos, pipirų

Dideliame puode įkaitinti aliejų. Apkepti faršą ir svogūnus, kol mėsa nebebus rausva. Įmaišyti riešutus, karį ir česnaką. Pakepinti 1 minutę. Supilti vandenį, suberti petražoles. Pagardinti druska bei pipirais, užvirti. Įmaišyti kuskusą. Sandariai uždengti puodą, nukelti nuo viryklės ir palikti 5 - 7 minutėms, kol skystis susigers. Išmaišyti šakute ir patiekti.

P. S,. puodelis - 236 ml. Riešutų nedėjau... Labai greita ir skanu

  • kus.jpg
_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

Mėsos kukuliai su sūreliu

600 g faršo
100 g varškės sūrelio (pvz., Rama, Mūsų tepamasis varškės sūrelis)
2 kiaušiniai
įvairūs prieskoniai

Padažui
500 ml sultinio
2 v. š. sūdyto sojos padažo
4 v. š. pomidorų padažo

Sumaišyti padažo ingredientus ir supilti į kepimo skardelę.
Faršą gerai išmaišyti su sūreliu, kiaušiniais ir prieskoniais. Drėgnomis rankomis formuoti nedidelius kukulius ir sudėti į skardą su padažu.
Kepti iki 180 - 200° C įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 min.

P. S. dariau iš kalakutienos faršo, sūrelį naudojau Mūsų tepamąjį su žalumynais. Man labai patiko - darbo išvis mažai, o skonis puikus Į faršą bėriau adžikos ir juodųjų pipirų, o padažą dariau su grybų sultiniu

SONATINOS Sveikinu, bučiuoju, gėlių dovanoju

  • m.jpg
_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

Maltos jautienos stroganovas

500 g maltos jautienos
1 svogūno galva, smulkiai supjaustyta
250 g pievagrybių, supjaustytų riekutėmis
½ a. š. česnako miltelių (1 - 2 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle)
½ a. š. garstyčių miltelių (1 v. š. garstyčių)
125 ml grietinės
125 ml majonezo
125 ml jautienos sultinio
druskos, pipirų
½ pakelio makaronų

Didelėje keptuvėje kepti mėsą, svogūnus, grybus, česnako ir garstyčių miltelius, kol mėsa nebebus rausva, o svogūnai suminkštės.
Nedideliame dubenėlyje sumaišyti grietinę, majonezą ir sultinį. Įmaišyti į faršą ir virti ant silpnos ugnies 10 - 15 min. Per daug nemaišyti. Pagardinti pipirais, druska, jei reikia. Galima įmaišyti smulkintų žalumynų.
Tuo tarpu išvirti makaronus pasūdytame vandenyje. Nuvarvinti ir patiekti su padažu.

  • s.jpg
_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

Makaronų lizdeliai grietinėlės padaže

4 asmenims

12 makaronų lizdelių

Įdarui
300 g faršo
1 svogūno galva
2 skiltelės česnako
mėgiamų prieskonių (aš dėjau baziliko, rozmarino)
1 v. š. pomidorų padažo
1 v. š. garstyčių

Padažui
1 svogūno galva
2 v. š. sviesto
1 v. š. miltų
1 v. š. garstyčių
3 v. š. grietinėlės
3 - 4 skiltelės česnako
žalumynų

tarkuoto fermentinio sūrio

Įdarui faršą gerai išmaišyti su smulkintu svogūnu, česnakais, prieskoniais, pomidorų padažu ir garstyčiomis. Pasūdyti ir įdaryti nevirtus makaronų lizdelius (dėti po šaukštą faršo ant viršaus ir ranka šiek tiek prispausti).
Ištirpinti keptuvėje sviestą ir pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną. Suberti miltus ir pakepinti maišant 1 minutę. Sudėti garstyčias, pilti grietinėlę ir užvirti. Dėti lizdelius į padažą nelabai suspaudžiant vieną prie kito, pabarstyti sūriu. Iki lizdelių viršaus privilti verdančio vandens ar sultinio, pasūdyti pagal skonį, suberti stambiai supjaustytą česnaką, žalumynus, pagardinti mėgiamais prieskoniais, uždengti dangčiu ir virti 15 - 20 min.

P. S. grietinėlės supyliau visą pakelį - 200 ml. Lizdelius laužiau horizontaliai pusiau, nes jie buvo labai stori... Tikrai labai skanu ir paprasta

  • ma.jpg
  • maa.jpg
_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

Kiaušinių - faršo vyniotinis

5 kiaušiniai
250 g majonezo
350 g tarkuoto fermentinio sūrio

Įdarui
500 g faršo
1 svogūno galva
1 kiaušinis
druskos, pipirų

Kiaušinius sumaišyti su majonezu ir sūriu. Supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 20 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje.

Šiek tiek ataušinti. Turi gauti gražus minkštas omletinis pagrindas.
Ant pagrindo paskleisti įdarą: faršą, sumaišytą su kiaušiniu, smulkiai supjaustytu svogūnu, pagardintu druska ir pipirais.

Pradedant trumpuoju kraštu susukti į vyniotinį. Vyniojasi labai lengvai.
Kepti dar 40 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje.

P. S. vyniotinio gaunasi nemažai, bet jį galima supjausčius gabaliukais užšaldyti, o vėliau atšildyti mikrobangų krosnelėje. Skardą naudojau standartinę, esančią prie orkaitės. Faršą reikia dėti žalią ir į jį nepadauginti druskos (aš įdėjau 1 a. š., bet jau buvo šiek tiek per sūru), nes omletas gaunasi pakankamai sūrus (kitą kartą, kad nesigautų taip sūriai, dėsiu majonezo ir grietinės mišinį). Tikrai labai paprasta ir skanu Šypsausi

  • ki.jpg
_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

Kalakutienos zuikis su sūriu

0,9 kg maltos kalakutienos
1 puodelis pieno
1 puodelis džiūvėsėlių
1 smulkintas svogūnas
kelios skiltelės česnako
1 didelė smulkiai tarkuota morka
2 kiaušiniai
2 a. š. paukštienos ar kitokių mėgiamų prieskonių
1/4 a. š. pipirų
300 g fermentinio sūrio, supjaustyto nedideliais kubeliais
2 - 3 v. š. pomidorų padažo

Įkaitinti orkaitę iki 200° C.
Dubenyje sumaišyti kalakutieną, pieną, džiūvėsėlius, kiaušinius, morkas. Svogūnus ir česnakus apkepinti šlakelyje aliejaus, kol suminkštės. Įmaišyti į faršą. Suberti prieskonius ir pipirus. Įmaišyti sūrio kubelius. Sudėti į skardą, drėgnomis rankomis suformuoti zuikį ir aptepti pomidorų padažu.
Kepti apie 1 val.

P. S. puodelis - 236 ml. Zuikis gaunasi tikrai didelis, tad nepamirškite pasimažinti porciją Nors man jis labai skanus ir šaltas...

  • z.jpg
_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

Kalakutienos kukuliai su špinatais ir sūriu

200 g šaldytų smulkintų špinatų, atšildytų
1 kg kalakutienos faršo
1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai supjaustytas
3 česnako skiltelės, sukapotos
1 kiaušinis
1 ¾ puodelio pieno
¾ puodelio džiūvėsėlių (3 saujos)
½ puodelio tarkuoto parmezano sūrio
druskos, pipirų
2 v. š. sviesto
2 v. š. miltų
1 puodelis vištienos sultinio
200 g tarkuoto fermentinio sūrio
½ a. š. malto muskato
¼ puodelio kapotų petražolių

Įkaitinti orkaitę iki 200º C. Špinatus nusausinti. Dėti kalakutieną į didelį dubenį ir sumaišyti su špinatais, puse svogūnų, česnakais, kiaušiniu, ¼ puodelio pieno, džiūvėsėliais, sūriu, druska bei pipirais. Gerai išminkyti. Suformuoti 12 didelių kukulių, juos išdėlioti skardoje, išklotoje kepimo popieriumi ir apšlakstyti alyvų aliejumi. Kepti 25 min.
Tuo metu nedideliame puode įkaitinti šlakelį alyvų aliejaus ir sviestą. Suberti likusius svogūnus ir pakepinti 2 min., tada įmaišyti miltus ir dar kepti 1 min. Palaipsniui įmaišyti likusius 1 ½ puodelio pieno ir sultinį. Užvirti, nukelti nuo viryklės, įmaišyti sūrį ir pagardinti druska, pipirais bei muskatu.
Patiekti kukulius su padažu, užbarsčius petražolių.

P. S. manau į kukulius galima dėti ir paprastą fermentinį sūrį... Tikrai labai skanu, o padažas išvis super...

  • spi.jpg
_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

Kiaušiniai škotiškai

8 kietai išvirti kiaušiniai

800 g faršo
2 kiaušiniai
1 svogūno galva
1 - 2 skiltelės česnako
2 v. š. bet kokių smulkintų žalumynų
100 g šviežių duonos trupinėlių
druskos, pipirų
aliejaus

Svogūną ir česnakus labai smulkiai supjaustyti. Į indą su faršu suberti svogūnus, česnakus, žalumynus, duonos trupinėlius, įmušti kiaušinius, pagardinti druska bei pipirais. Viską labai gerai išmaišyti. Iš faršo suformuoti du paplotėlius. Į kiekvieno vidurį dėti po virtą kiaušinį ir gražiai apspausti faršu iš visų pusių, kad kiaušinis liktų viduje.
Keptuvėje labai įkaitinti aliejų ir apkepti kukulius iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Keptuvę uždengti dangčiu, viryklę prisukti iki minimumo ir patroškinti dar 10 - 15 min.

P. S. batono riekeles be plutos tiesiog susmulkinau blenderiu... Dariau iš lieso kiaulienos faršo... Įbėriau smulkintų krapų... Vyras sakė, kad čia tiesiog zrazai Gal ir taip, bet labai skanu...

  • kiaus.jpg
_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

Jautienos ir lęšių troškinys

500 g maltos jautienos
1 svogūno galva, supjaustyta kubeliais
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
200 g pievagrybių, supjaustytų riekėmis
1 skardinė konservuotų pomidorų be odelių
1 saliero stiebas, supjaustytas riekėmis
1 morka, supjaustyta riekėmis
1 puodelis nevirtų lęšių
3 puodeliai vandens
1/4 puodelio raudono vyno (nebūtinai)
1 lauro lapelis
2 v. š. smulkintų petražolių
1 a. š. druskos
1 kubelis jautienos sultinio
1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų

Dideliame puode apkepti faršą su svogūnais ir česnakais, kol mėsa nebebus rausva. Suberti pievagrybius ir dar pakepinti. Įmaišyti likusius ingredientus, užvirti, primažinti ugnį ir virti uždengus, kartais pamaišant, kol lęšiai suminkštės (apie 40 min.). Išimti lauro lapelį ir patiekti.

P. S. vyno ir saliero nedėjau (nes neturėjau), bet ir be jų gavosi labai skaniai (žinoma, jei mėgstate lęšius ) Faršas buvo liesos kiaulienos...

  • les.jpg
_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

Kepti ryžiai su malta kiauliena ir ananasais

2 puodeliai trumpagrūdžių ryžių
1/3 puodelio aliejaus
500 g maltos kiaulienos
1 svogūno galva, supjaustyta kubeliais
1 mažas šviežias ananasas, nuluptas ir supjaustytas nedideliais kubeliais
1/4 puodelio sojos padažo

Ryžius užpilti 2 1/2 puodelio šalto vandens, uždengti puodą ir užvirti. Kai užvirs, stipriai prisukti viryklę ir virti 10 min. Su šakute išmaišyti, ataušinti.
Stipriai įkaitinti didelę keptuvę, įpilti trečdalį aliejaus. Sudėti pusę maltos mėsos ir nuolat maišant kepinti apie 2 min., kol nebebus rausva. Išimti iš keptuvės. Tą patį padaryti su likusia kiauliena.
Įkaitinti likusį aliejų, suberti ryžius ir maišant kepti apie 2 minutes. Suberti atgal kiaulieną, sudėti svogūnus, ananasus ir sojos padažą. Dar kepti maišant kelias minutes. Iškart patiekti.

P. S. šviežio ananaso neturėjau, tad subėriau vidutinio dydžio konservuotų ananasų skardinę (žinoma, skystį nupyliau)... Svogūnus pakepinau prieš berdama ryžius, kad spėtų suminkštėti... Tokiems patiekalams ryžius rekomenduojama gerai nuplauti (kelis kartus pakeičiant vandenį) ir išsivirti iš vakaro (per naktį laikyti šaldytuve)... Bet aš išviriau 2 maišelius paprastų plikytų ryžių... Nesitikėjome, kad bus taip skanu...

  • ryz.jpg
_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

Kaneloni iš baklažanų su sūrio padažu

2 vidutinio dydžio baklažanai

Įdaras
200 g maltos mėsos
1 v. š. džiovintų grybų
1 v. š. svogūnų (grybų) sriubos
1 a. š. kapotų žalumynų
1 v. š. tarkuoto mocarelos sūrio
1 - 2 ledo kubeliai
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių

Padažas
1 svogūno galva, supjaustyta kubeliais
100 ml neriebios grietinėlės
100 ml grybų sultinio (vandens)
150 g tarkuotos mocarelos

100 g fermentinio sūrio

Baklažanus išilgai supjaustyti 3 mm storio riekėmis, pabarstyti druska ar cukrumi ir palaikyti 30 min. Nuplauti vandeniu, gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Baklažanus apšlakstyti aliejumi, išmaišyti ir apkepti iš abiejų pusių keptuvėje, kol pagels.
Grybus užmerkti, pamirkyti, išimti iš vandens (vandens galima neišpilti ir naudoti padažui) ir nusausinti.
Sumaišyti visus įdaro ingredientus ir susmulkinti blenderyje iki kreminės masės. Laikyti šaltai.
Svieste apkepti svogūnus, kol suminkštės. Supilti grietinėlę, sultinį, suberti sūrį ir nuolat maišant užvirti. Prisukti viryklę ir pavirti, kol padažas sutirštės.
Ant kiekvienos baklažano riekės dėti po šaukštą faršo ir suvynioti.
Į kepimo indą supilti padažą, išdėlioti paruoštus baklažanų suktinukus, pabarstyti tarkuotu sūriu. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 min.

P. S. vietoj baklazanu galima naudoti mažas cukinijas, o vietoje džiovintų grybų dėjau šviežių pievagrybių... Nors ir nefotogeniška, bet labai skanu...

  • kaneloni.jpg
_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

Kukuliai su mocarela

500 g neriebios maltos mėsos
1 kiaušinis
1/2 puodelio pieno
1/2 puodelio džiūvėsėlių
2 v. š. smulkiai supjaustytų svogūnų
1 v. š. česnakų miltelių
100 g mocarelos
2 v. š. aliejaus
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
1 indelis spagečių padažo

Sumaišyti kiaušinį, pieną, česnako miltelius, svogūnus, prieskonius ir džiūvėsėlius. Įmaišyti mėsą. Padalinti masę į 20 vienodo dydžio gabaliukų. Mocarelą taip pat supjaustyti į 20 gabaliukų. Iš kiekvieno mėsos gabaliuko formuoti kukulį, į vidų įdedant po gabaliuką sūrio. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir kukulius apkepti iš visų pusių. Užpilti mėgiamu spagečių padažu ir užvirti. Prisukti viryklę ir patroškinti ~ 10 min. Patiekti su makaronais ar su česnakine duona...

P. S. tikras tinginių receptas Žinoma, galima ir patiems pasiruošti spagečių padažą - pakepinti svogūnų, patroškinti su nuluptais šviežiais ar konservuotais pomidorais, pievagrybiais, pagardinti česnaku, bazilikais, druska, pipirais ir t. t.

  • moc.jpg
_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

Makaronai su Bolognese padažu

3 v. š. aliejaus
500 g maltos mėsos
1 didelė svogūno galva, smulkiai supjaustyta
2 saliero stiebai, susmulkinti
2 skiltelės česnako, išspaustos spaudykle
1 v. š. miltų
90 g pomidorų tyrės
150 ml jautienos sultinio
150 ml sauso raudono vyno
400 g skardinė konservuotų pomidorų, supjaustytų kubeliais
druskos, juodųjų pipirų

500 g makaronų

Didelėje keptuvėje įkaitinti 2 v. š. aliejaus. Mėsą, svogūnus ir salierus kepti nuolat maišant apie 5 min., kol mėsa nebebus rausva. Sudėti česnakus, pomidorų tyrę, įberti miltus ir nuolat maišant pakepinti 1 min. Supilti sultinį, vyną, suberti pomidorus, pagardinti druska bei pipirais ir virti maišant, kol padažas sutirštės. Pridengti ir pavirti ant silpnos ugnies apie 1 val., retkarčiais pamaišant,
Tuo tarpu pasūdytame vandenyje išvirti makaronus ir gerai nuvarvinti. Grąžinti makaronus atgal į puodą, įpilti likusį 1 v. š. aliejaus ir išmaišyti. Išdėlioti makaronus į pašildytas lėkštes ir patiekti užpylus mėsos padažu.

P. S. papildomai įdėjau 250 g riekėmis pjaustytų pievagrybių. Vietojo raudono vyno įpyliau sauso šerio. Padažą viriau gal apie pusvalandį... Labai aromatinga ir skanu

  • m.jpg
_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

aikstinga
senbuvis
aikstinga portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 113

turbūt be reikalo rašiau... kiek matau nelabai kas domisi Nusiminęs

_______________________________________________

Argi gyvename taip ilgai,kad galėtume sau leisti vaikščioti surūgusiais veidais ir apsimetinėti labai dideliu ir suaugusiu žmogumi???...

Atsakyti

Forum jump select

Sprendimas: Creative