33 atsakymai [Paskutinė žinutė]
SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Patiekalai su obuoliais

SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Sluoksniuotas tešlos obuolių pyragas

*500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
*šaukštas cukraus pudros
*1 kg obuolių
*4 šaukštai cukraus
*stiklinė obuolių sulčių
*cinamono lazdelė
*šaukštas krakmolo
*500 ml grietinėlės
*2 pakeliai vanilinio cukraus
*melisų

Marcipanams:*50 g migdolų
*2 šaukštai cukraus
*šaukštas vandens
*šaukštelis acto
*šaukštas citrinos sulčių

Paruoškite marcipanus:migdolus pakepinkite sausoje keptuvėje ir sumalkite mėsmale.Iš cukraus ,vandens ir acto išvirkite sirupą(jis turi tįsti) ir truputį atvėsusį maišydami suberkite migdolus ir supilkite citrinų sultis.Iš šiek tiek atšildyto tešlos iškočiokite tris lakštus.Vieną apibarstykite cukraus pudra,kitus du aptepkite marcipanais,ir 10-15 min kepkite 200 laipsnių orkaitėje.Iš karštų lakštų išspauskite norimo dydžio skritulius.
Obuolius nulupkite,perpjaukite į keturias dalis ir kiekvieną ketvirtį supjaustykite plonais skersiniais griežinėliais.Puošti paliktą obuolį neluptą supjaustykite skiltelėmis.
Sutarkuokite apelsino žievelę ir išspauskite sultis.
Sumaišykite obuolių sultis,cukrų,apelsino sultis ir žievelę,viską užvirkite.Į skystį sudėkite obuolio skilteles,indą nukelkite nuo ugnies ir 5 min palaikykite uždengtą.Paskui skilteles išgriebkite,o į patį skystį suberkite obuolių gabaliukus ir ant mažos ugnies 5 minutes pavirkite.
Į obuolių košę supilkite truputyje vandens ištirpintą krakmolą,košę gerai išmaišykite ir ataušinkite.
Greitinėlę su vaniliniu cukrumi išplakite iki standžių putų.Jei reikia,įberkite greitinėlės standiklio.
Pyragą sluoksniuokite:marcipanais apteptas tešlos lakštas,pusė obuolių košės,trečdalis grietinėlės,vėl marcipaninis lakštas.likusi obuolių košė.trečdalis greitinėlė ir cukraus pudra barstytas lakštas.Pyragą papuoškite likusia grietinėle,obuolio skiltelėmis ir melisų lapeliais.

  • Pict0003.JPG
SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Obuoliai su skarelėmis

*700 g obuolių
*100 g tirštos braškių arba aviečių uogienės
*50 g sveisto
*100 g cukraus
*2 kiaušinių tryniai
*2 šaukštai greitinėlės
*šaukštas romo arba konjako
*250 g miltų
*kiaušinis paviršiui aptepti

Obuolius nulupkite,išpjaukite sėklalizdžius,o į jų vietą pridėkite tirštos uogienės.Miltus supilkite ant lentos,į duobelę sudėkite sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą,supilkite greitinėlę,cukrų,romą (konjaką)ir įmuškite trynius.Tešlą sausomis rankomis greitai išminkykite ir bent valandą palaikykite šaltai.Tada iškočiokite maždaug 4-5 mm storio lakštą ir jį supjaustykite keturkampiais.Ant kiekvieno keturkampio dėite po obuolį,tešlos kampus užlenkite ir virš obuolio supjaustykite.Aptepkite kiaušiniu ir kwpkite 30-40 minučių karštoje orkaitėje.Iškeptus ,apibarstykite pudra.

  • obb.JPG
SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Obuoliai,įdaryti raugintais kopūstais

*5 dideli obuoliai
*3 stiklinės raugintų kopūstų
*šaukštas cukraus

Obuolius nuplaukite,viršūnes nupjaukite.Išimkite sėklalizdžius,vidų gerai išskobkite,kad liktų tik plonos obuolio sienelės.
Išskobtą obuolių minkštimą supjaustykite mažais gabaliukais.
Raugintus kopūstus nuspauskite,sumaišykite su išskobta obuolių mase,pasaldinkite,išmaišykite ir sukimškite į išskobtus obuolius.
Į kepamą skardą įpilkite apie porą centimetrų vandens.Obuolius kepkite 180 temperatūros orkaitėje.Jie tinka prie keptos kielienos ir paukštienos

  • obb1.JPG
SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Obuoliai kepti su uogiene ir cinamonu

*6 vidutinio dydžio rūgštūs obuoliai
Įdaras:
* 2 šaukštai razinų
*6 šaukštai uogienės (pvz. vyšnių)
*1 šaukštelis cinamono
*3 šaukštai sviesto

Sviestą išlydyti, sudėti kitus įdaro komponentus, išmaišyti.
Obuolius nuplauti, išimti sėklalizdžius, sudėti įdarą ir kruopščiai suvynioti į foliją.
Padėti ant grotelių ir kepti, tikrinant iešmeliu, ar jau minkšti.

  • 0.jpg
SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Kepti obuoliai su ryžiais

*4 obuoliai
*225 g ryžių
*100 g razinų
*6 šaukštai skysto medaus
*1-2 šaukšteliai cinamono
*80 g ištirpinto sviesto
*2 šaukštai kapotų lazdyno riešutų
*druskos
*1 šaukštelis imbiero

Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje. Obuolius nuplauti, nupjauti viršūnes ir išskobti vidų. Ryžius sumaišyti su pjaustytais obuoliais, išmirkytomis ir nusausintomis razinomis, cinamonu, medumi. Šio įdaro prikimšti obuolių vidų. Juos sustatyti į formą ir kepti 20 min. 220° C temperatūroje. Iškeptus obuolius pabarstyti lazdyno riešutais. Galima tiekti su ledais ar plakta grietinėle.

  • 1039592046.jpg
SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Saldžios obuolių salotos

*500 g obuolių
*pusė stiklinės kefyro
* po 1 šaukštą medaus
* riešutų

Nuplautus nenuluptus obuolius (be sėklų) smulkiai supjaustyti. Kefyrą ir medų suplakti iki putų. Šiuo mišiniu užpilti obuolius ir pabarstyti susmulkintais riešutais.

SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Obuoliai su varške

*2 obuoliai
* 200 g varškės
* 1 šaukštas medaus
* 1 citrina
*4 šaukštai grietinės

Varškę pertrinti su medumi, citrinos sultimis, tarkuota citrinos žievele ir grietine. Sumaišyti su stambiai sutarkuotais obuoliais ir cinamonu. Papuošti vaisiais.

Ellada
savas
Ellada portretas
Narys nuo: 2005-05-27
Atsijungęs
Žinutės: 5340

Labai skanu ir paprasta.
Iš obuolio išpjauti "viduriuką" su kauliukais (yra tokie spec. peiliai, tai tokį kaip "puodelį" daro. Į vidų 1 šaukštą medaus ir pabarstyti cinamonu. Kepti orkaitej apie 40 min (paprastoj dujinej orkaitei). Galima ir karštus, ir šaltus valgyti.

_______________________________________________

SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Obuolių ir varškės pyragas

Tešla:
*15 sausainių
*2 valgomieji šaukštai cukraus
*50 g sviesto arba margarino

Pirmajam įdaro sluoksniui:
*4 rūgštoki obuoliai
*4 valgomieji šaukštai cukraus
*1 valgomasis šaukštas cinamono
*25 g sviesto arba margarino

Antrąjam įdaro sluoksniui:
*1 pakelis (250 g) varškės
*200 ml grietinėlės
*2 valgomieji šaukštai cukraus
*1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

Papuošimui :
*150 ml grietinėlės
*laimo vaisiaus arba citrinos

Sutrinkite sausainius ir ištirpinkite riebalus. Sumaišykite sutrintus sausainius, riebalus ir cukrų. Tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu.

Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos riebaluose kartu su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės. Sudėkite obuolius į formą su sausainių mase.

Suplakite grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite. Supilkite masę ant obuolių ir padėkite šaltai.

Suplakite grietinėlę. Nuimkite formos kraštą ir papuoškite grietinėle pyrago viršų. Galite apipabarstyti tarkuota laimo vaisiaus ar citrinos žievele.

  • obuolys.jpg
SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Obuolių gėrimas

*2 kg obuolių
*1000 ml vandens
*600 ml cukranendrių cukraus arba smulkiojo cukraus/litras nuvarvėjusių sulčių
*1 ml natrio benzoato litrui nuvarvėjusių sulčių

Nuskuskite obuolius ir supjaustykite į skilteles, sėklalizdžių ir lupenų neišmeskite. Sudėkite obuolių sėklalizdžius į puodą ir įpilkite vandens. Uždengę dangčiu virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Palikite tekėti iš koštuvo 30 minučių. Pamatuokite sulčių kiekį ir supylę atgal į puodą pridėkite cukraus. Virkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Pridėkite natrio benzoato į kelis šaukštus valgomųjų šaukštų šiltų sulčių, tada supilkite sultis į puodą. Jei sultys užšaldomos, natrio benzoato naudoti nereikia. Supilkite į šiltus, gerai išplautus butelius. Užkimškite. Laikykite šaltai.

SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Keptos obuolių skiltelės

*1 obuolys
*1 valgomasis šaukštas sviesto arba margarino
*2 valgomieji šaukštai cukraus

1. Nulupkite obuolį, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis.

2. Pakepkite obuolio skilteles keptuvėje ant sviesto ar margarino. Pabarstykite cukrumi ir pamaišykite. Patiekite su trupučiu vanilinių ledų.

  • obb2.jpg
SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Obuolių kisielius

*5 obuoliai,
*1 stiklinė cukraus,
*4 valg. š. krakmolo,
*4 stiklinės vandens

Obuolius nulupti, supjaustyti plonomis skiltelėmis, sudėti į indą, užpilti karštu vandeniu ir virti, kol obuoliai bus minkšti. Po to perkošti per sietelį, pertrinti obuolius, sumaišyti su skystimu, sudėti cukrų ir užvirinti. Kai užvirs, maišant supilti išleistą krakmolą, užvirinti ir ataušinti. Patiekiant į kisielių galima įdėti įvairių uogų ir pjaustytų obuolių.

Blume
savas
Blume portretas
Narys nuo: 2005-05-02
Atsijungęs
Žinutės: 7799

Lašinukais įdaryti obuoliai

Reikia: vienam antaniniam ar kitam rūgščiam obuoliui gabalėlio rūkytų lašinukų, 1 šaukšto marinuotų žirnelių, pusės svogūno, šaukšto majonezo.
Iš antaninių obuolių išimkite graižtą, išskobtus obuolius prikimškite įdaro, ant viršaus uždėkite majonezo. Kepkite orkaitėje 15-20 min.
Įdarui rūkytus lašinukus supjaustykite mažais kubeliais, smulkiai supjaustytus svogūnus apkepinkite aliejuje. Lašinukus, pakepintus svogūnus ir žirnelius sumaišykite ir prikimškite išskobtus obuolius. Atšaldžius labai tinka su vynu ir alumi.

Vištiena įdaryti obuoliai

Reikia: 4 kietų (geriausia antaninių) obuolių, 100 g keptos ar virtos vištienos, 50 g razinų, 50 g žemės riešutų, 2 šaukštų majonezo, aliejaus.
Nupjaukite obuolių viršutinę dalį ir išskaptuokite vidų. Vištieną supjaustykite mažais gabaliukais, sudėkite razinas ir sukapotus riešutus. Viską sumaišykite su majonezu. Į obuolių vidų dėkite įdaro, viršų uždenkite nupjauta obuolio viršūne. Kad obuoliai nesutrūkinėtų, aptepkite aliejumi. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje tol, kol iškepa obuoliai.

Kepti obuoliai su mėsos įdaru

Reikia: 1kg didelių rūgščių obuolių, 250 g neriebaus faršo, 1 svogūno, 1 šaukšto sviesto.
Svogūnus sukapokite ir kepkite svieste, kol taps permatomi. Į keptuvę sudėkite faršą, išmaišytą su mėsos prieskoniais. Pamaišydami kepkite ant silpnos ugnies apie
20 min. Obuolius išskobkite ir į juos sudėkite iškepusį faršą. Kepkite orkaitėje, kol obuoliai suminkštės. Patiekite karštus su daržovėmis.

Duonos ir obuolių apkepas

Reikia: 1,5 stiklinės juodos duonos trupinių, 2 šaukštų sviesto, 1 šaukšto cukraus, 3 obuolių, 1 stiklinės vandens, 2 šaukštų cukraus (sirupui), cinamono, citrinos žievelės.
Duonos trupinukus pakepinkite keptuvėje su sviestu ir cukrumi. Obuolius nulupkite ir, išėmę sėklalizdžius, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Į verdantį su cukrumi ir cinamonu bei citrinos žievelėmis vandenį suberkite obuolius ir kaitinkite, kol suminkštės. Apkepo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Į formą sluoksniais dėkite duoną ir obuolius. Viršutinė ir apatinė eilė turi būti džiūvėsėlių. Viršų uždenkite storai sviestu išteptu pergamentiniu popieriumi, ranka stipriai suspauskite ir 15-20 min. kepkite karštoje orkaitėje. Truputį atvėsusį gaminį išverskite į lėkštę. Atskirai prie jo patiekite saldintos grietinėlės arba virinto pieno su prieskoniais.

Miltiniai kukuliai su obuoliais

Reikia: 1,5 stiklinės miltų, 1/2 stiklinės pieno, 2-3 obuolių, 3 šaukštų sviesto, 1-2 kiaušinių, žiupsnelio cukraus, riebalų, cinamono.
Miltus sumaišykite su pienu, supilkite ištirpintą sviestą, įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius. Viską sumaišykite su tarkuotais obuoliais. Iš tešlos formuokite nedidelius kukulius ir virkite pasūdytame vandenyje su trupučiu riebalų. Patiekite su grietine, miltiniu cukrumi.

Makaronai su obuoliais

Reikia: 400 g obuolių, 500 g makaronų, 200 g grietinės, 3 kiaušinių, 4 šaukštų cukraus, po pusę šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės ir cinamono.
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, išgriebę nuvarvinkite ir perpilkite šaltu vandeniu. Iš obuolių išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonais griežinėliais. Į grietinę įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir išplakite. Į riebalais išteptą skardą dėkite makaronus, obuolius. Užpilkite grietinės ir kiaušinių plakiniu, kepkite 15-20 min. 200 laipsn. C orkaitėje. Patiekdami apibarstykite cinamonu.

_______________________________________________

Laimėta nominacija -"Didžiausia Kulinarė"


Orchidėjaaa
senbuvis
Orchidėjaaa portretas
Narys nuo: 2007-07-31
Atsijungęs
Žinutės: 162

Labai skanus ir greitai paruosiamas obuoliu pyragas Šypsausi

*5 kiausiniai
*1.5 stiklines cukraus
*2 stiklines miltu
*5-6 obuoliai
*cinamono pagal skoni

Is anksto susipjaustyti obuolius skiltelemis. Kiausinius ir cukru labai gerai isplakti mikseriu. Po to visdar plakant po truputi suberti miltus ir dar karta gerai isplakti. I skarda siektiek patepta aliejumi ar sviestu ipilti siektiek paruostos teslos (kad uzsidengtu dugnas) ant virsaus sudeti supjaustytus obuolius, uzbarstiti cinamonu ir uzpilti likusia tesla. Kepti apie 30min. Skanaus Šypsausi

virgyte
savas
virgyte portretas
Narys nuo: 2005-04-29
Atsijungęs
Žinutės: 2616

Orchidėjaaa wrote:
Labai skanus ir paprastas obuoliu pyragas Šypsausi

*5 kiausiniai
*1.5 stiklines cukraus
*2 stiklines miltu


TURBUT SKANUS IR NESUDETINGAS PADARYTI, REIKS PABANDYTI Mirksiukas

_______________________________________________

Kelias į debesis - štai kas yra gražu....

SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Obuolienė su obuolių skiltelėmis

Nuplauti 2,5 kg obuolių. Nulupti odelę, išimti sėklas, smulkiai supjaustyti skiltelėmis. Į šaltą puodą dėti 2/3 tūrio paruoštų obuolių skiltelių, uždengti ir kaitinti, kol termometro rodyklė pasieks žalio laukelio vidurį. Po to atidengti puodą, viską gerai išmaišyti, sudėti likusias obuolių skilteles, suberti 2 stiklines cukraus, uždengti ir dar pakaitinti žemoje temperatūroje, kol rodyklė pasieks žalio laukelio vidurį. Išjungti viryklę ir palikti uždengtą puodą dar 15-20 min. Po to atidengti puodą (galima įberti žiupsnelį cinamono), viską gerai sumaišyti ir sudėti į paruoštus stiklainius.
Jei obuoliai rūgštoki, įberti 3 stiklines cukraus.

Stiklainius, pridengti rankšluosčiu ir palaikyti 1-2 vai. ... atvėsus, stiklainius uždengti dezinfekuo­tais dangteliais.

Lilija
savas
Lilija portretas
Narys nuo: 2006-11-30
Atsijungęs
Žinutės: 54895

Man skaniausi kepti obuoliai su varske ir paprastas obuoliu pyragas.Seniau labai megau obuoliene.Saldus gyvenimas O is obuoliu tai alyviniai patys paciausi.Liuks

_______________________________________________





Kalinka*Malinka
susidomėjęs
Narys nuo: 2007-08-23
Atsijungęs
Žinutės: 12

SIDABRA wrote:
Obuoliai kepti su uogiene ir cinamonu

*6 vidutinio dydžio rūgštūs obuoliai
Įdaras:
* 2 šaukštai razinų
*6 šaukštai uogienės (pvz. vyšnių)
*1 šaukštelis cinamono
*3 šaukštai sviesto

Sviestą išlydyti, sudėti kitus įdaro komponentus, išmaišyti.
Obuolius nuplauti, išimti sėklalizdžius, sudėti įdarą ir kruopščiai suvynioti į foliją.
Padėti ant grotelių ir kepti, tikrinant iešmeliu, ar jau minkšti.


vakar gaminau tokius obuolius (dejau, kaip ir nurodyta: razinas, vysniu uogiene, sviesta, cinamona) - siaip ne taip bandem valgyti, bet ir man ir dukrytei visgi buvo skaniausi obuoliai be nieko (irgi kepiau folijoj), gal todel, kad cinamona megstam tik bulkutese Atsiprašau

letute
savas
letute portretas
Narys nuo: 2007-06-01
Atsijungęs
Žinutės: 4603

OBUOLIŲ PYRAGAS SU CHALVA
Tešla :
225g sviesto
0,5 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
Įdaras :
700g obuoliu (rūgščių)
200g riešutų chalvos
Aptepimui: 1 kiaušinis, 1 šaukštas pieno
Apibarstymui : 2 šaukštai cukraus

Sviestą palaikyti kambaryje kol pasidarys minkštesnis sudeti cukrų ir išplakti. Įmušti kiaušinius ir dar paplakti , sudeti persijotus miltus ir gerai išmaišyti. Tešlą įvynioti i politileno plėvelę ir įdeti į šaldytuvą porai valandų, o geriausiai visai nakčiai.
Orkaitę įkaitinti iki 180 l.C . Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti 2/3 tešlos, tešlą iškočioti didesne nei kepimo forma 5 cm. Formos dydis turetu buti 26cm skersmens. Įdėti tešla i sviestu ištepta forma, tešlos kraštus prispausti prie formos sienelių. Sudėti pusę obuolių ir užtrupinti chalvos, sudėti likusius obuolis ir vel užtrupinti chalvos. Iš likusios tešlos iškočioti kepimo formos dydžio apskritima ir uždėti jį ant pyrago įdaro. Viršų aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu, apibarstyti cukrumi. Kepti apie 45 min.
Patiekti šiltą su vaniliniais ledais
Skanaus (mes jau išbandėm patiko)

čiučiundra
senbuvis
čiučiundra portretas
Narys nuo: 2007-07-23
Atsijungęs
Žinutės: 295

Aš mėgstu pakepti obuolių grėžinėlius tešloje Liuks

Reikia gerai išplakti pora kiaušinių su 2 valgomais šaukštais cukraus, vanile, išplakus įberti 2 valg. šaukštus miltų ir gerai išmaišyti(jei tešla gauvosi tirštoka, galima praskiesti pienu). Obuolių grėžinėlius mirkyti į tešlą ir kepti ikaitintuose riebaluose keptuvėje, kol gražiai paskrus. Galima valgyti su grietine Saldus gyvenimas

_______________________________________________

Švariai sutvarkytas butas ir skani vakarienė--du požymiai, kad netvarkingas kompiuteris Nu nu nu

@udrė
savas
@udrė portretas
Narys nuo: 2007-04-11
Atsijungęs
Žinutės: 2320

Obuoliu pyragas
3 obuoliai geriau rugstesni
1 indelis kondencuoto pieno
1 saukstelis kepimo milteliu
1 stikline miltu
2 kiausiniai
viska isplakti, obuolius nulupti, supjaustyti smulkiai, sumaisyti su tesla kepti apie pusvalandi

_______________________________________________



http://picasaweb.google.lt/dainius.alus Mano hobis ir kt.

SIDABRA
savas
Narys nuo: 2005-05-07
Atsijungęs
Žinutės: 14869

Obuolių traškučiai

12 porcijų

*12 didelių žaliųjų obuolių (nuluptų ir supjaustytų)
*šviežiai spaustos 1 citrinos sultys
*1/4 stiklinės razinų
*1/3 stiklinės brendžio
*3/4 stiklinės rudojo cukraus,
*1 arbat. š. cinamono miltelių
*2 valg. š. kvietinių miltų
*1,5 stiklinės avižų
*1/2 stiklinės kepintų kviečių gemalų
*3/4 arbat. š. druskos
*1,5 arbat. š. cinamono
*1/3 stiklinės šviesaus alyvų aliejaus
*1/3 stiklinės klevų sulčių

Įkaitinkite orkaitę.
Į indą sudėkite obuolius, citrinos sultis, razinas, brendį, ¼ stiklinės rudojo cukraus, 1 arbat. š. cinamono miltelių. Viską sudėkite į stiklinį arba keraminį kepimo indą.
Sumaišykite likusius ingredientus ir užpilkite ant obuolių.
Uždenkite indą su mišiniu aliuminio folija ir kepkite 20 min. Tada atidenkite ir kepkite dar 30-40 min., kol obuoliai suminkštės.
Patiekite šiltą.

Teksht
naujokas
Narys nuo: 2008-02-28
Atsijungęs
Žinutės: 3

labai labai skanus karštas obuolių pyragas ir video receptas linksmas :
http://www.spice.lt/index.php?option=com_content&task=video&id=34188&Ite...

jei nekepsit tai bent nusišypsosit

kristinaaa
savas
kristinaaa portretas
Narys nuo: 2006-10-27
Atsijungęs
Žinutės: 5544

Teksht wrote:
labai labai skanus karštas obuolių pyragas ir video receptas linksmas :
http://www.spice.lt/index.php?option=com_content&task=video&id=34188&Ite...

jei nekepsit tai bent nusišypsosit


Raitausi iš juoko

_______________________________________________


Gimem 4,004kg, 53 cm


Lilija
savas
Lilija portretas
Narys nuo: 2006-11-30
Atsijungęs
Žinutės: 54895

Obuoliai, kepti tešloje
Puikus ir sveikas desertas.

Reikės:

1 kg vidutinio didumo obuolių,
1 pakuotės šaldytos sluoksniuotos tešlos,
skysto medaus ir cukraus pagal skonį,
2 šaukštų citrinos sulčių,
1 kiaušinio.

Atitirpinkite tešlą mikrobangų krosnelėje. Plonai iškočiokite iki 3-5 mm ir supjaustykite į 9 kvadratus. Primename, kad sluosniuotą tešlą reikia pjaustyti aštriu peiliu, kad kraštai išliktų lygūs.

Iš obuolių pašalinkite viduriukus. Apšlakstykite citrinų sultimis.

Obuolius išdėliokite ant tešlos kvadratų. Į kiekvieno obuolio viduriuką įdėkite medaus ir cukraus, galite priberti razinų, riešutų arba cinamono. Pakelkite tešlos kraštus ir sutvirtinkite viršuje.

Išplakite kiaušinį ir plačiu teptuku aptepkite tešlą.

Kepimo skardą gausiai patepkite aliejumi. Atsargiai, kad tešla neįplyštų, sudėliokite įvyniotus obuolius. Įpjaukite tešlą ,,siūlių" vietose kas 1 cm.

Kepkite gaminius 220 - 250oC apie 20 min. Įsidėmėkite, kad kepant pirmąsias 5 - 7 min. orkaitės atidaryti negalima, nes tešla "sukris".

Desertą patiekite karštą arba šaltą. Puošti galite cukraus pudra, apipilti medumi, sirupu arba uogiene.

Skanaus!

_______________________________________________





Atsakyti

Forum jump select

Sprendimas: Creative